Az Essilor-t 23,8 millió dollár kifizetésére ítélte a kaliforniai bíróság, miután a cég a jelek szerint megsértette a versenypiaci szabályokat. Az állam és egy bejelentő is pert indított azt állítva, hogy az Essilor illegálisan több ezer dollárt fizetett ki szemészeti szolgáltatóknak, hogy szemüveglencsék és szemüveg kvarcbevonatok vásárlása során elsősorban az Essilor tulajdonában lévő termékeket ajánlják. Az Essilor elismerte a vétket és a jövőben nem indít fellebbezést a kártérítés ellen. 

Az EssillorLuxottica részvényárfolyama ezen a héten 4,21%-ot esett. Új hír, hogy a Ferrari leányvállalata, a Ferrari S.p.A. megújította és kibővítette a 2016-ban kezdődött partnerségét az EssilorLuxotticával. „Mától kezdve a Ferrari új célok elérésére készül az EssilorLuxottica vállalatával. Az első, kizárólag Ferrari márkájú szemüvegcsaládtól kezdve az előttünk álló motorsport-szezonokban a pályákon ránk váró kihívásokig” – mondta Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!