e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Xpeng repülő autója hatalmas támogatást kapott

November 8-án az Xpeng tulajdonában lévő Xpeng Aeroht stratégiai partnerséget kötött négy bankkal, melyek együttesen 6 milliárd jüan (827 millió dollár) hitelkeretet biztosítanak a vállalatnak a kutatás-fejlesztés és a repülő autók gyártásának támogatására. Az Xpeng Aeroht elnöke elmondta, hogy ennek a stratégiai együttműködésnek a megvalósítása erősen támogatja a vállalatot abban, hogy megkezdje az ellátási lánc és a gyártóbázis kiépítését. A repülő autókat a tervek szerint 2024-ben már tömegesen gyártja majd a cég és körülbelül 140.000 dollár körüli árért fognak kiskereskedelmi forgalomba kerülni.

Az Xpeng részvényárfolyama ezen a héten 7,74%-ot emelkedett. A Xpeng közölte, hogy az újonnan bevezetett G9 SUV kiszállításai októberben megugrottak szeptemberhez képest, miután a jármű tömeges kiszállításai október 27-én megkezdődtek.

 

A Volkswagen tízmilliárd eurót fektet e-mobilitásba

A Volkswagen-csoport és a Seat tízmilliárd eurót fektet be az e-mobilitásba Spanyolországban. A májusban bejelentett beruházások korábban a spanyol kormány finanszírozásától függtek, viszont a napokban a vállalatok megkapták az engedélyt. A Volkswagen és a Seat kezdetben nem voltak elégedettek a finanszírozás szintjével, és azzal fenyegetőztek, hogy véget vetnek a spanyolországi projektterveknek. A két cég nemsokára 397 millió eurót kap, ami az első finanszírozási kör közel felét jelenti.

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 7,21%-ot emelkedett. Nem a Porsche AG az egyetlen Volkswagen AG márka, amely csendben készül egy esetleges tőzsdei bevezetésre. Az olasz luxusautó-gyártó Lamborghini már jóval azelőtt kidolgozott egy stratégiát, hogy hogyan mutatkozzon be a tőzsdei befektetőknek.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Colgate digitális fejlődése

A Colgate-Palmolive vezérigazgatója szerint immár 40.000 alkalmazottja dolgozik a digitális átalakuláson, amely hatással van a vállalat minden területére. A digitális átalakítási kezdeményezések láthatóbbá tették a vállalatot az online piacon, ami igen előnyösnek bizonyult a Colgate eredményeit tekintve. A cég többször is optimalizálta kiadásait, melyek immáron csaknem 50%-a online marketingre, piackutatásra és egyéb reklámtevékenységekre irányul. 

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama ezen a héten 1,8%-ot emelkedett. A Colgate-Palmolive fogyasztói termékek széles skáláját forgalmazza és gyártja, beleértve a háztartási, egészségügyi és testápolási termékeket.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Disney+ túl sokat költ a műsorokra

A Walt Disney bejelentette, hogy csökkenti a marketing- és tartalomköltségvetéseket, miután a vállalat a vártnál gyengébb negyedik negyedéves eredményről számolt be, ami a streaming üzletágban bekövetkezett nagyobb veszteségek következménye. Az október 1-jével zárult három hónap során a cég zászlóshajója, a Disney+ streaming szolgáltatása nettó 12,1 millió új felhasználóval bővült, felülmúlva az elemzők előrejelzéseit, és ezzel globális előfizetőinek száma 164,2 millióra nőtt. Ennek ellenére a Disney+ három évvel ezelőtti indulása óta több, mint 8 milliárd dollárt veszített, főként a rengeteg műsor felvásárlása révén. 

A Walt Disney részvényárfolyama ezen a héten 4,59%-ot esett. A Walt Disney negyedéves és éves bevétele 9%-kal, illetve 23%-kal nőtt. A folytatódó tevékenységekből származó egy részvényre jutó hígított eredmény (EPS) a negyedévben az előző negyedévhez hasonlóan 0,09 dollár volt.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Alphabet gyengébb negyedévet jelentett

Körülbelül 7%-ot estek az Alphabet részvényei, miután a társaság a vártnál gyengébb harmadik negyedévi eredményről és bevételről számolt be az év elei sikerek ellenére. A bevétel növekedése 6%-ra lassult az egy évvel korábbi 41%-ról, mivel a vállalat az online hirdetési kiadások folyamatos csökkenésével küzd. A világjárvány korai időszakától eltekintve ez a leggyengébb növekedési időszak 2013 óta. A YouTube hirdetési bevételei körülbelül 2%-kal, 7,07 milliárd dollárra csökkentek az egy évvel ezelőtti 7,21 milliárd dollárról. Az elemzők mintegy 3 százalékos növekedésre számítottak

Az Alphabet A azaz a Google részvényárfolyama ezen a héten 11,35%-ot emelkedett. Az Alphabet harmadik negyedéves eredményei csalódást okoztak a reklámbevételek lassulása miatt, de a Google Cloud továbbra is növekedett.

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BHP részvényesei zöldebb jövőt szeretnének

A BHP Group részvényesei megszavazták azt a határozatot, amely felszólítja a bányászati óriás vállalatot, hogy tárgyaljon az ausztrál kormánnyal a klímaváltozási politikával kapcsolatban. A bányász által a tőzsdén közzétett közgyűlési eredmények szerint csak a részvényesek 13%-a nem szavazta meg a kérést. Az állásfoglalás felszólította a BHP-t, hogy proaktívan támogassa az ausztrál politikai terveket, amelyek összhangban vannak a Párizsi Megállapodás azon céljával, hogy a globális felmelegedést 1,5 °C-ra korlátozzák.

A BHP Group Ltd. részvényárfolyama ezen a héten 10,73%-ot emelkedett. A BHP Group Limited (NYSE: BHP) opciós piacán szokatlanul nagy volt a forgalom pénteken. A tőzsdén hatezerszáznyolc vételi opciót adtak le a vállalati részvényre.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Salesforce létszámcsökkentésbe kezd

A Salesforce bejelentette, hogy a jövőben akár 2500 dolgozót is elbocsáthat, a költségek csökkentése érdekében. A cég, mint sokan mások a kemény gazdasági körülményekre hivatkozott, illetve a digitalizációs átalakulásra. Egy korábbi alkalmazott viszont megemlítette, hogy a vállalat úgy kommunikálja le a dolgozók számára az esetet, hogy teljesítményproblémák miatt indokolt a leépítés. Egyelőre a cég még nem jelentette be, mikor is kerül sor az elbocsátásokra. 

A Salesforce részvényárfolyama ezen a héten 12,85%-ot emelkedett. A Salesforce-szal kapcsolatos tervek nem tisztázottak, de nyomást gyakorolnak a cégre, hogy bővítse igazgatótanácsát vagy felvásároljon kisebb cégeket, például a Wixet és a Splunkot.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A UBS ígéretes csapattal bővült

A UBS bejelentette, hogy egy négyfős tanácsadói csapat a McColl, Hunt & Nassar Wealth Management Group-tól csatlakozott a céghez. A csapatot olyan tanácsadók vezetik, akik együttesen több, mint 1 milliárd dollárnyi ügyfélvagyont kezelnek rendkívül magas nettó vagyonú magánszemélyek és családok számára. A UBS továbbra is arra összpontosít, hogy egy olyan befektetési ökoszisztémát építsen ki, ahol az emberek és ötletek összekapcsolódnak, a lehetőségek életre kelnek. A cég pénzügyi tanácsokat és megoldásokat kínál vállalati ügyfeleknek világszerte, valamint magánügyfeleknek Svájcban.

A UBS részvényárfolyama ezen a héten 7,42%-ot emelkedett. A UBS Bank nettó bevételei éves összehasonlításban 10%-kal, 35,5 milliárd dollárra nőttek 2021-ben.

 

Egyedi részvények:

A McDonald’s eredményeit tükrözi a vásárlók visszatérése, a magasabb árak ellenére is

A Prudential Plc. számodra is jó befektetés lehet

Egyedi kötvény:

Stabilitás hosszútávra avagy a Nike kötvénye

Arany:

Arany vagy nyersanyag befektetés, te mit választanál?

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!