Telemedia részvénykosár

Ez az év lenne a Walt Disney éve, avagy politika és újabb filmes sikerek

By 2019.10.28. július 2nd, 2020 No Comments
Egy közvélemény kutatócég, vagyis a FEC legfrissebb adatai szerint a Walt Disney Company elnöke és vezérigazgatója, Robert Iger, valamint a Walt Disney Studios társelnöke és vezérigazgatója, Alan Horn együttesen legalább 432.500 dollárral járultak hozzá a Demokrata Párt támogatásához a legutolsó választás alkalmával.

Robert Iger korábban a Walt Disney International elnökeként 1999-ben, 99.000 dollárral járult hozzá a demokraták támogatásához az akkori választási ciklusban. Alan Horn, aki a Disney Studio Entertainment divíziójának kreatív stratégiájáért és globális működéséért felelős, számos Demokrata Párt elnökjelöltjének, köztük Joe Biden volt elnökhelyettesnek volt főtámogatója.

Az elmúlt öt év nagy részében a Disney részvényeinek körülbelül 100 dollár körüli kereskedelme volt látható, de március elején kitört ebből a trendből és a 140 dollár körül érte el a jelenlegi magasságát, mielőtt elkezdett korrigálni egészen 130 dollár környékére. A részvényárak azonban nem mindig tükrözik azt az értéket, amit a cég ér el. A Goldman Sachs elemzői szerint ez különösképpen igaz lehet egy olyan márkára, mint a Walt Disney. A vállalat az idei évben már többször is megmutatta, hogy mekkora sikert tud aratni egy-egy pár órás filmmel és a jelek szerint az év végére sem szeretné abbahagyni ezt a trendet. A Disney vállalat keze alatt lévő Lucas Arts ugyanis még az idén kiadja a Star Wars Saga 9. epizódját, amelyre már rekord mennyiségű jegyelővétel történt az elmúlt napokban. A film mellé a Disney egyik partneri vállalata az Electronic Arts még két újabb igen nagy siker elé néző játékot is szolgáltat, amelyek a Disney hatásköré alá tartoznak.

A Walt Disney részvényei ezen a héten 0,37%-ot erősödtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá