Két évtized telt el azóta, hogy a Microsoft először bejelentette az Xboxot, mely radikálisan megváltoztatta a konzolok világát.

A vállalat viszont azt is fontolgatta, hogy jelentős pénzügyi erejét felhasználja fejlesztők, vagy esetleg egy újabb konzol márka felvásárlásához. A Microsoft így még a 2000-es évek közepén felvásárlással kereste meg a Nintendo-t, ami nem egészen úgy alakult, ahogy elképzelték, akkor a Nintendo komolytalanul tekintett a cég ajánlatára. Az Xbox azóta már a 4. konzolgenerációba lépett, és hazánkban a statisztikák alapján dominálja a videójáték piacot. Viszont globálisan nézve, mind a Nintendo, mind a rivális Sony értékesítés szempontjából megelőzte a vállalatot.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 1,26%-ot korrigált, míg a Sony részvényei 3,42%-ot emelkedtek. A Microsoft árbevétele 13%-kal nőtt, az elmúlt 4 negyedévben 147 milliárd dolláros konszolidált értékre, az azt megelőző 4 negyedéves időszakra vonatkozó konszolidált 129,8 milliárd dollárra. 2021 első negyedévére a vállalat konszenzusos becslései szerint a bevételek 37,2 milliárd dollárra vetítve, ami 12%-kal magasabb lehet az előző év azonos időszakához képest, és az eredmény 1,84 dollár volt, szemben az előző év azonos időszakának 1,40 dollárjával. A JP. Morgan szerint a Microsoft bevételei 11%-kal, 159,1 milliárd dollárra növekedhetnek 2021-es pénzügyi évben.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!