Ha az elmúlt hónapokban ingyenes otthoni COVID-19 teszteket rendelt Amerikában a beteg, akkor, az Egyesült Államok kormányától, akkor az Indianapolis északi részén található svájci Roche Diagnostics North America cég eszköze érkezett meg otthonába.

Tavaly év végén a Roche Diagnostics North America egyike volt annak a három vállalatnak, amelyik szerződést kapott a szövetségi kormánytól, hogy februártól kezdve minden háztartásba ingyenesen eljuttassa a tesztkészleteket. A Roche, amely 340 millió dolláros szerződést kapott, decemberben nyerte el az FDA sürgősségi felhasználási engedélyét a tesztjére.

A Roche részvényárfolyama ezen a héten 10,38%-ot esett. Az elmúlt két évben a Roche a COVID-19 világjárványra adott válaszlépések egyik főszereplője volt a vírusra vonatkozó tesztek kifejlesztésével és a Regeneron gyógyszeripari vállalattal való együttműködéssel az antitestterápián, még akkor is, amikor a 2020 előtti projekteken és prioritásokon dolgozott tovább. A vállalat olyan tesztek kifejlesztésére összpontosít, amelyek segíthetnek az orvosoknak eldönteni, hogy a rákos megbetegedésektől a fertőző betegségekig számos betegség esetében a legjobb kezelést alkalmazzák a betegek számára, ez a megközelítés az úgynevezett precíziós orvoslás.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!