Egyedi részvények

Egy jó portfolió része lehet a Muenchener Rueckverks AG részvénye

By július 13, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Munich Rueckverks. Group a világ egyik vezető viszont biztosító társasága, amelynek központja a németországi Münchenben található.

Az ERGO a müncheni Re leányvállalat a csoport elsődleges biztosítási ága. A Munich Re. részvényeit minden német tőzsdén és a Xetra elektronikus kereskedési rendszerén jegyzik. Jelenleg a Munich Re. részvényei a frankfurti tőzsdén megtalálhatóak DAX indexben, illetve az Euro Stoxx 50 -ben.

A vállalatot 1880-ban az erfurti születésű Carl von Thieme a türingiai biztosítótársaság bajorországi képviselője alapította Wilhelm von Finck-kel (a Merck Finck & Co bank társtulajdonosa) és Theodor von Cramerrel együtt. Carl von Thieme 1921-ig a Munich Re. vezetője maradt. München Re biztosító társaság az 1906-os San Francisco-i földrengés után vált ismertté. mint egyetlen biztosító, amely fizetőképes maradt az összes követelés kifizetése után. A náci diktatúra idején München Re részesült antiszemita üldöztetésből. A zsidó ügyfeleknek idő előtt le kellett mondaniuk életbiztosításukról, ami hatalmas profithoz vezetett a biztosítótársaságnak. Ugyanebben az időben a Munich Re. a zsidók tulajdonában lévő több ingatlanvásárlást megszerezhette a piaci ár alatt. 1940-től kezdve a társaság az Allianz biztosítási üzletágában vett részt az SS-szel, a Munich Re viszontbiztosítóként szolgált az Auschwitz, Buchenwald, Dachau, Neuengamme, Ravensbrück, Sachsenhausen és Stutthof k koncentrációs táborok barakkját és műveleteit biztosító szerződésekben.

2010 februárban a Warren Buffett befektető lett a társaság Munich Re legnagyobb részvényese. 2018-ban a társaság saját tőkéje 26,5 milliárd eurót tett ki.

A csoport éves díjbevétele 49,1 milliárd eurót tett ki, konszolidált eredménye 2,275 millió euró volt. A viszontbiztosítási üzletágán kívül a Munich Re Csoport az elsődleges biztosítási tevékenységet is az ERGO Csoporton keresztül folytatja, 1999 óta pedig a MEAG-n keresztül eszközkezelést folytat. A Munich Re ügyfelekkel (biztosítótársaságokkal) rendelkezik világszerte. Ez biztosítja az ezen biztosítótársaságok által fedezett kockázat egy részét, valamint átfogó tanácsadást nyújt a biztosítási üzletággal kapcsolatban. A müncheni székhelyén kívül a Munich Re világszerte több mint 50 üzleti szolgáltatással rendelkezik. A Munich Re viszontbiztosítási fedezetet nyújt élet-, egészség-, baleset-, szállítási, repülési, űr-, tűz- és műszaki vállalkozások számára. 2018-ban a viszontbiztosítási szegmens bruttó díjbevétele körülbelül 31,3 milliárd eurót tett ki. A Munich Re az Ergon keresztül már belépett Kína ingatlan- és balesetbiztosítási piacára, itt 24,9%-os részesedéssel rendelkezik a Taishan Property&Casualty Insurance Co-ban.

A Munich Re Group részvényei ezen a héten 0,43%-ot korrigáltak, míg az utóbbi három hónap alatt 18,86%-ot emelkedtek. A cég folyamatosan növekszik és bővíti szolgáltatásait. Jelenleg a cég tőkéje több, mint 33,2 milliárd euró.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!