Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Érkezik az Amgen és a Novartis közös gyógyszere

By november 16, 2020 No Comments
Számos versenytársat megelőzve az Amgen és Novartis új, IV. fázisú eredményeket mutatott fel az Aimovig gyógyszere a migrén kezelésében.

A két vállalat a gyógyszert körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdte tesztelni, mikor is az Amgen és a Novartis orvosszakértői a UnitedHealth Group-nál bemutatták az innovatív készítményt. A jelenleg az Amgen tulajdonában lévő gyógyszer a jövő évben kerülhet a piacra.

Az Amgen részvényei ezen a héten 3%-ot emelkedtek. Az Amgen nemrég több tudományterület szakembereit tömörítő csoportot hozott létre, melynek célja a megoldások bővítése a gyógyszerfejlesztés területén.

Az Amgen élen jár egy DNS-technológia és a molekuláris biológia újításain alapuló új termékek fejlesztésében. Az Amgen vezette be a biotechnológiai ipar áttörő gyógyszereit. Napjainkban az Amgen az Egyesült Államok ötszáz legnagyobb árbevételű nyílt részvénytársaságát felsoroló Fortune 500 listán szerepel és több millió beteg gyógyulását segítő vállalatként továbbra is a vállalkozó szellemet képviseli, a tudományos fejlődésre épít és elkötelezetten támogatja a súlyos betegségek leküzdését.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!