Egyedi részvények

A Merck & Co. gyógyszergyár

By július 7, 2020 október 1st, 2020 No Comments
1891-ben több kutató segített új módszerek megtalálásában és a betegségek kezelésében, megelőzésben, illetve a B1-vitamin felfedezésében.

Ezt követően megalapították New Jersey-ben az amerikai multinacionális gyógyszergyártót, a Merck&Co. vállalatot. Eredetileg a vállalat a német Merck KGaA vállalat leányvállalata volt, de az I. világháború után elvesztette a külföldi érdekeltségeit és vállalatait. Ez a vállalat ismert volt az első kanyaróvakcináról, illetve a koleszterin kezeléséről. A vállalat olyan gyógyszerek előállításán dolgozik folyamatosan, mint például a rák, a HIV, a HPV, a hepatitis C, a kardio-metabolikus betegség, az antibiotikumokkal szemben ellenálló fertőzés és az Alzheimer-kór. Élen jár a kialakulóban lévő globális pandémiák, például az ebola elleni küzdelemben is.

1965-ben a Merck megvásárolta a montreali székhelyű Charles E. Frosst Ltd társaságot és létrehozta a kanadai leányvállalatát és gyógyszeripari kutatócéget, a Merck-Frosst Canada Inc.-t. Ezt a létesítményt 2010 júliusában bezárták, és a társaságot 2011-ben Merck Canada-nak nevezték el. A Merck&Co. az MSD néven ismert az Egyesült Államokon és Kanadán kívül azért, mert 1953-ban a cég egyesült a philadelphiai székhelyű gyógyszergyártó céggel, a Sharp&Dohme-val. A fúzió egyesítette a Merck tudományos kutatását és a vegyipar erősségeit a Sharp&Dohme értékesítési és marketing szakértelmével. A második jelentős összefonódás 2009-ben volt, amikor a Merck bejelentette, hogy 41 milliárd dolláros üzletet köt a versenytárs Schering-Plough-val. Jelenleg a társaság öt fő területen működik, gyógyszergyártás, orvosi szövetségek létrehozása, betegek ápolása és gondozása, állategészségügy és a védőoltások.

A Merck&Co vállalat részvényei a héten 2,63%-ot erősödtek. A vállalat méltán képezheti egy jó portfolió részét, mert hosszú évtizedek óta vezető szereplője az egészségügyi területen.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!