e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A NIO januári jelentése

A NIO Inc, a prémium intelligens elektromos járművek piacának úttörője a múlt héten bejelentette 2022. januári szállítási eredményeit. A NIO 9652 darab járművet szállított le 2022 januárjában, ami 33,6%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Bin Wang, a Credit Suisse elemzője szerint a NIO a legjobb választás a kínai autóipari szektorban és részvényenként 83 dolláros célárat ajánlott a cég részvényeire.

A NIO részvényárfolyama a héten 14,64%-ot emelkedett. Az elektromos autógyártó azt tervezi, hogy a 2021-es norvégiai bevezető után idén több európai országban is megkezdi a járművek értékesítését.

 

Az Alphabet a vártnál jobb számokat jelentett

A Google anyavállalata, az Alphabet a vártnál jobb negyedik negyedévi eredményről és bevételről számolt be. A részvények több mint 6%-ot ugrottak. A vállalat emellett bejelentette, hogy júliusban lép életbe 20 az 1-ben részvényfelosztás. Egy részvényre jutó nyeresége 30,69 dollár lett a várt 27,34 dollárral szemben, amit a Refinitiv elemzői vártak. Bevétele 75,33 milliárd dollár lett a várt 72,17 milliárd dollárral szemben. A YouTube hirdetési bevétele 8,63 milliárd dollár lett a várt 8,87 milliárd dollárral szemben. A Google Cloud bevétele 5,54 milliárd dollár lett a várt 5,47 milliárd dollárral szemben. A forgalomszerzési költségek megnövekedtek, így ez 13,43 milliárd dollár lett a várt 12,84 milliárd dollárral szemben.

Az Alphabet részvényárfolyama ezen a héten 7,46%-ot emelkedett. Az Alphabet a héten közölte, hogy 6500 új alkalmazottat vett fel a negyedik negyedévben, ami tízéves rekordot jelent a létszámbővítésben és 50 százalékkal magasabb az elemzők által vártnál. Az Alphabet a múlt hónapban pedig azt közölte, hogy 1 milliárd dollárt költ egy központi londoni irodaház megvásárlására, hogy 10.000 fő munkavállaló befogadására legyen kapacitása.

 

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Check Point a kiberbiztonság csúcsára emelkedne

A Check Point Software Technologies a héten bejelentette, hogy megvásárolta az izraeli startup és biztonsági eszközök fejlesztőjét, a Spectral-t. Az akvizíció megerősíti a cég felhő alapú rendszerét, a Check Point CloudGuard-ot, így ez „az iparág legátfogóbb biztonsági platformja lehet a felhőiparban”. A Spectral kiberbiztonsági megoldása a mesterséges intelligencia és a szabadalmaztatott hibrid szkennelő motor segítségével gyorsan megkeresi a káros fenyegetéseket és védelmet nyújt ellenük. Ezzel a fejlesztők számára elhanyagolható a kódolás, illetve a magas költségű biztonsági incidensek.

A Check Point Sofware részvényárfolyama 7,5%-ot erősödött a héten. A héten jelentett a vállalat, Check Point negyedéves bevételei éves szinten 6%-kal, 599 millió dollárra nőttek, ami meghaladta a Zacks konszenzusos 585,9 millió dolláros becslését.

 

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosá

 

Az Abbott Laboratories kutatásai

A világjárvány kezdete óta az Abbott Laboratories több milliárd dolláros forgalmat bonyolított le a koronavírus diagnosztikai tesztjeivel. Különösen a BinaxNOW gyors antigén tesztkészletei rendelkeznek vezető piaci részesedéssel a gyorstesztek piacán. Az Abott Laboratories vállalat 2021 harmadik negyedévében 1,9 milliárd dollárt keresett koronavírus diagnosztikai termékeivel, ami azt jelenti, hogy a tesztek jelentős részét tették ki a három hónapos időszak 10,9 milliárd dolláros globális értékesítésének.

Az Abott Laboratories részvényárfolyama ezen a héten 0,62%-ot emelkedett. Az Abbott részvényei jelenleg 1,47%-os osztalékhozamot fizetnek. A vállalat 50 éve zsinórban minden évben megszakítás nélkül emeli az osztalékát. A cég bejelentette, hogy 2022 végén valószínűleg ismét emelni fogja az osztalékot, ezzel fenntartva tagságát az osztalékkirályok elit klubjában.

 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Unilever felvásárlási kísérletei

Az Unilever globális gyorsan forgó fogyasztási cikkeket forgalmazó óriáscég a közelmúltban reflektorfénybe került, miután egy rivális fogyasztói üzletágának felvásárlására tett több milliárd dolláros sikertelen ajánlatot. Az Unilever befektetői egyre elégedetlenebbek a vállalat lassuló eladásai, gyenge fúziós és felvásárlási eredményei és a menedzsment aggályos vezetése miatt. Az elmúlt öt évben az Unilever részvényeinek értéke idén február 4-ig mindössze 14%-kal emelkedett. Viszont talán fordulópontjához érkezett az Unilever, hiszen a milliárdos aktivista befektető, Nelson Peltz által alapított Trian Partners részesedést szerzett az Unileverben és közösen a vállalattal bejelentették legújabb, növekedésorientált átszervezését a cégnek.

Az Unilever részvényárfolyama 1,12%-os mínuszban zárta ezt a hetet. Az Unilever 7,3%-ot erősödött, azóta amikor a vállalat bejelentette, hogy egyszerűsíteni kívánja struktúráját és öt különböző üzleti csoport köré szerveződik: szépség és jólét, testápolás, otthoni ápolás, táplálkozás és fagylalt.

 

 

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Kellogg egészséges életmódot javasol

A mentális egészségről folytatott beszélgetés minden eddiginél fontosabb lett a Kellogg Company-nak, a cég lépéseket szeretne tenni az elhízás elleni küzdelemben és az alkalmazottak mentális egészségének előtérbe helyezésére helyezne nagyobb hangsúlyt. A Kellogg létrehozta a Lean on Me, a Mental Health First Aid saját márkáját. Az MHFA segít reagálni a mentális betegségek és zavarok jeleire.

A Kellogg részvényárfolyama a héten 5,64%-ot esett. A Kellogg bennfentesei a vállalat 1,2%-át birtokolják, ami a legutóbbi részvényárfolyam alapján jelenleg körülbelül 267 millió dollárt ér. Pozitívum, hogy a vállalat külföldi gabonapelyhes üzletága erősebb, mint a hazai.

 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Alibaba és a pekingi olimpia

A múlt héten Joe Tsai, az Alibaba Group ügyvezető alelnöke egy virtuális eseményt használt ki arra, hogy népszerűsítse, hogyan segíti az Alibaba Cloud, az olimpia infrastrukturális felhőszolgáltatója a világ legnagyobb sporteseményének befogadóbbá tételét. Az Alibaba Cloud és az Olimpiai Műsorszolgáltató Szolgálat összefogott annak érdekében, hogy minden jogosult televíziós műsorszolgáltató alacsonyabb késleltetéssel és megerősített biztonsági intézkedésekkel férhessen hozzá a felhőhöz. Az Alibaba Cloud azt is lehetővé teszi, hogy a sportolók 3D-s felvételeket készítsenek edzés vagy verseny közbeni mozgásukról. A fizikai és a virtuális valóság zökkenőmentes keveredése lehetővé teszi a nézők számára, hogy otthonuk kényelmében, minden szögből magával ragadó élményben részesüljenek a játékokról.

Az Alibaba részvényárfolyama ezen a héten 6,07%-ot emelkedett. Az Alibaba piaci részesedése a kínai felhőinfrastruktúra-piacon a 2021 második negyedévi 33,8%-ról a harmadik negyedévben 38,3%-ra bővült.

 

 

Smart&Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Vestas és az ellátási problémák

A szélenergia-projektek kiemelkedő szerepet foglalnak el az éghajlati célok elérése érdekében, de a legnagyobb turbinagyártó úgy véli, hogy az ellátási lánc problémái és a járvány miatti leállások hátráltatják a szélerőművek építését és rontják a pénzügyi eredményeket. A Vestas Wind Sytstem-nek a közelmúltban kellett megbirkóznia 14 millió lakos kötelező tömeges tesztelése által okozott fennakadással a kínai Tiencsin-ben, ahol a cégnek gyártási központja van. Elemzők szerint továbbra is erős a szélenergia, mint tiszta villamosenergia-forrás hosszú távú érve és a jelenlegi olajárak mellett rohamosan nő a piaci jelentősége a szektornak.

A Vestas Wind System részvényárfolyama 2,81%-ot korrigált ezen a héten. A vállalatnak, amely már most is óriás a tiszta energia világában, még nagyobb tervei vannak az elkövetkező évekre, többek között jövőre telepíti és teszteli a világ legmagasabb és legerősebb szélturbináját, egy 15 MW-os tengeri berendezés prototípusát, amely 280 méter magasra nyúlik a levegőbe és évente 80 GWh energiát képes termelni, ami körülbelül 20.000 európai otthon energiaellátásához elegendő.

 

 

Egyedi részvények

 

AT&T és a Discovery

Az AT&T kiszervezi a 43 milliárd dollár értékű Warner Media-t és összeolvasztja a Discovery-vel. A telekommunikációs cég tavaly 85 milliárd dollárért vette meg a Time Warner-t. Az AT&T részvénytulajdonosok 71%-os részesedést fognak szerezni a Warner Brosban és Discovery-ben. Ezzel együtt az AT&T azt is bejelentette, hogy 2,08 dollár helyett 1,11 dollár osztalékot fog kifizetni 2022-ben, melyből 52 centet már ma ki is fizetett. Ezen kívül a héten Chris Sambar, az AT&T technológiai műveletekért felelős ügyvezető alelnöke nyilatkozatott tett közé, hogy a szolgáltatónak több mint 500.000 fő mobil előfizetője van.

Az AT&T részvényárfolyama 4,48%-ot korrigált ezen a héten. Az AT&T a növekedés egyik területeként az üvegszálas internet-üzletágat helyezte előtérbe és közölte, hogy a negyedév során 271.000 új ügyfelet szerzett.

 

PayPal, akár a mélységből magasságokba is mehet

A PayPal Holdings Inc. technológiai és fejlesztési kiadásai 2021 negyedik negyedévében elérték a 796 millió dollárt, ami 9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A fizetési vállalat 5%-kal többet is költött a negyedév során technológiára, mint a harmadik negyedévben-derült ki a keddi negyedik negyedéves eredmény beszámolóból. A PayPal a nyereséggel együtt kiadott kiegészítő anyagaiból kiderült, hogy az elmúlt negyedévben a vállalat közel 5 millió kereskedői fiókkal bővült és az aktív fiókok száma 17%-kal, 34 millióra nőtt, az összesen 426 millió aktív fiókból. A vállalat közölte, hogy az év végén 1,2 millió kereskedőnek volt PayPal BNPL tranzakciója.

A PayPal Holdings részvényárfolyama 22,9%-ot esett a héten, mivel várokozásokhoz képest kevesebb előfizetőt vár a cég. Az iránymutatás szerint a vállalat idén 15-20 millió új nettó aktív számlával fog bővülni, ami elmarad a tavalyi növekedéstől, amikor a vállalat 49 millióval bővült.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá