e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Xpeng új szoftverrel jelent meg Kínában

Az XPeng bejelentette, hogy kiadja legújabb vezetési segédszoftverét a kínai felhasználók számára, amit amerikai riválisa, a Tesla nem kínál az ország területén. Az XNGP névre keresztelt új technológia azt állítja, hogy megkönnyíti a vezetést egy olyan szoftverrel, amely segíti a közlekedési lámpáknál a zökkenőmentes fékezést, a kereszteződésekben a kanyarodást és más városi utcákon végzett manővereket. Az amerikai tőzsdén jegyzett Xpeng jelentősen lemaradt a nagyobb kínai elektromos cégektől a piacon az elmúlt havi szállítások tekintetében. A vállalat azonban most megpróbálja a vezetéssegítő technológiáját értékesítési ponttá alakítani, ezzel megcélozva a fogyasztók egy nagyobb körét.

Az XPeng részvényárfolyama ezen a héten 8,61%-ot zuhant. A vállalat egyes modellek árát több mint 5000 dollárral is csökkentette. XPeng 2022-es negyedik negyedéves eredményei, amelyeket a hónap elején tettek közzé, elmaradtak a becslésektől. A negyedév bevételei körülbelül 745 millió dollárra emelkedtek, ami az előző negyedévben elért körülbelül 1,3 milliárd dollárhoz képest csökkenést jelent, a növekvő verseny és a Tesla által Kínában végrehajtott árcsökkentések közepette. Az XPeng kiszállításai a negyedik negyedévben 47%-kal, 22 204 járműre csökkentek az előző évhez képest. 

 

A NIO teljesítménye emelkedett, viszont az elemzők továbbra is elővigyázatosak

A NIO márciusban több, mint 10.000 járművet szállított le, ami 3,9%-os növekedés éves szinten, ezzel az első negyedéves értékesítés 31.000 fölé emelkedett. A cég teljesítménye azonban elmaradt az előrejelzésektől, melyek több, mint 32.000 értékesítésre számítottak. A Wall Street elemzései jelentős pesszimizmust tükröznek a NIO előrejelzéseiben, tekintve, hogy a többi kínai márka sokkal jobb eredményeket ért el. Ennek megfelelően a vállalat az első negyedévben várhatóan 1,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhet majd el, ami 27,3%-os csökkenést jelent az előző negyedévhez képest. 

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 14,89%-ot esett. A NIO vállalat továbbra is súlyosan veszteséges, tavaly 2,1 milliárd dolláros veszteséget termelt. A NIO-nak vannak előnyei, a prémium márka pozicionálásától kezdve a potenciálisan nagy piacokon, például Kínában való erősségéig. Akkumulátorcsere-hálózata szintén megkülönbözteti a Teslától.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

A Medtronic független vállalatot indított

A Medtronic és a DaVita elindította a Mozarc Medical-t, egy független vállalatot, amely a vese egészségére és a betegközpontú technológiai megoldásokra összpontosít. A Mozarc Medical a két vállalat társtulajdonában van, és mindegyikük egyenlő részesedéssel rendelkezik. A Mozarc globális munkaerővel rendelkezik, amely magában foglalja a korábbi Medtronic Renal Care Solutions üzletágat, valamint más iparági vezetőket. A 2023-as pénzügyi év első negyedévében a Medtronic RCS 70 millió dolláros bevételt ért el.

Az olasz Medtronic vállalat részvényárfolyama 1,02%-os mínuszban zárt. A Medtronic plc a világ egyik vezető vállalata az orvosi berendezések tervezésében, gyártásában és forgalmazásában. A nettó árbevétele a következőképpen oszlik meg tevékenységi ágazatonként: (28,8%): sebészeti berendezések, intraoperatív megfigyelőrendszerek, lélegeztető rendszerek stb.; szívritmus-szabályozás (18,6%): beültethető szívritmus-szabályozók, beültethető defibrillátorok és automatikus külső.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Miért emelkedhetnek az Alphabet részvényei?

A részvények erősödése a piac általános fellendülésének, valamint a mesterséges intelligencia bevezetésének köszönhető, miután az Alphabet bejelentette AI szuperszámítógépének részleteit, és elmondta, hogy ez egy új chat AI-t is magában foglal majd. A mesterséges intelligencia fejlődése megnövelné a Google azon képességét, hogy egy sor keresési lekérdezésre válaszoljon. A bejelentést követően a Google részvényei csaknem 3,7%-kal emelkedtek meg, és az elemzők igen optimista előrejelzéseket tettek az Alphaber jövőjére, mely lassan felveszi a versenyt a Microsoft AI technológiájával. 

Az Alphabet „A” részvényei ezen a héten 3,97%-ot meneteltek előre. Az Alphabet egy multinacionális technológiai vállalat, amely a keresőmotor-technológiára, az online hirdetésekre, a felhőalapú számítástechnikára, a számítógépes szoftverekre, az e-kereskedelemre, a mesterséges intelligenciára és a fogyasztói elektronikára összpontosít. A vállalat számos termékért és platformért felelős, többek között: Google Cloud és a You Tube.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az SAP megválik a Qualtrics-től

Az SAP bejelentette, hogy megválik a Qualtrics-ben birtokolt tulajdonrészétől. A szoftvert fejlesztő cégben az SAP csaknem 400 millió darab részvénnyel rendelkezik, melyet most a Silver Lake és a CPP Investments vesz át 7,7 milliárd dollárért. Az SAP még 2019-ben vásárolta meg a Qualtrics-et, és azóta a cég bevétele háromszorosára nőtt, felhasználóinak száma pedig majdnem duplájára emelkedett. A részvényenkénti 18,15 dolláros áron végrehajtott tranzakció 12,5 milliárd dolláros összegnek felel meg, és 73 százalékos felárat jelent az SAP számára. 

Az SAP részvényárfolyama ezen a héten 1,04%-ot emelkedett. Az SAP több mint 50 éve dolgozik kéz a kézben az ügyfelekkel minden iparágban, hogy összehasonlítsa és meghatározza a legjobb iparág-specifikus folyamatokat. A GROW with SAP segítségével a vállalatok azonnal átvehetik ezeket az előre konfigurált, iparági legjobb gyakorlatokat, miközben a beágyazott AI és automatizálási képességek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy gyors eredményeket érjenek el az idő- és költséghatékonyság, nem csak a hatékonyság terén.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BASF új közösségi programot indít

Ebben az évben a BASF Canada Agricultural Solutions új közösségi befektetési programot indít, amely lehetőséget kínál a vidéki gazdálkodó közösségeknek, hogy megosszák egymással, mi a legfontosabb számukra. A közösség tagjainak lehetőségük lesz arra, hogy összegyűljenek és támogatást szerezzenek helyi szervezeteiknek. A BASF a termelők számára akár 25.000 dollárnyi támogatást is kioszthat, ezzel segítve fejlődésüket az agrárkultúra területén. A jelöléseket olyan kritériumok alapján bírálják el, mint például a kanadai mezőgazdasághoz való igazodás és a BASF értékrendjéhez való megfelelés.

A BASF részvényárfolyama ezen a héten 0,21%-ot mozdult felfelé. A BASF műanyag adalékanyagokkal foglalkozó üzletága a Noria Energyvel együttműködve egy rendkívül megbízható, innovatív, alacsonyabb költségű pontonszerkezet kifejlesztésével igyekszik megoldani a környezetvédelmi és fenntarthatósági kihívásokat. 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A TSMC több ezer munkahelyet teremt

A TSMC azt tervezi, hogy idén több, mint 6000 új munkahelyet teremt, annak ellenére, hogy a chipek iránti kereslet szélesebb körben lelassult. A világ legnagyobb chipgyártója főként új mérnököket és gyártósor-üzemeltetőket keres tajvani székhelyén. A TSMC a becslések szerint a világ szuperfejlett lapkáinak 90%-át állítja majd elő az elkövetkezendő években. A cég piaci kapitalizációja 13,3 billió új tajvani dollár, ami megközelítőleg 435,4 milliárd amerikai dollárnak felel meg.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Company részvényárfolyama ezen a héten 3,9%-ot korrigált. A félvezetőipar három fő szegmensből áll: a chiptervezés, a chipgyártás, valamint a chipcsomagolás és-tesztelés. Az Egyesült Államok összességében a legerősebb pozícióval rendelkezik, és a legtöbb félvezető technológiában vezető szerepet tölt be. A fejlett félvezető berendezések többsége amerikai technológiából származik, amelyeknek nagy részének nincs külföldi alternatívája. A gyártást tekintve az amerikai Intel csak 7 nanométeres (nm) chipeket tud előállítani. Csak a tajvani TSMCnek és a dél-koreai Samsung Electronicsnak sikerült 5 nm-nél kisebb chipeket gyártania, elérve a 3 nm-es határt. Ez a két vállalat most versenyben van a 2 nm-es chipekért. Az Egyesült Államokban ma nem gyártanak a legnagyobb teljesítményű chipek közül egyet sem; az ilyen termékek 92 százalékát a TSMC, a többit pedig Dél-Korea gyártja. Az USA részesedése a globális chipgyártásban az 1990-es 37 százalékról mára 10 százalékra csökkent.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Thermo Fisher is kénytelen leépítésbe kezdeni

A Thermo Fisher Scientific még ebben az évben bezárja princetoni telephelyét, mellyel megközelítőleg 113 alkalmazottat bocsát el a cégtől. A vállalat közleménye a közelmúltban hivatalosan is felkerült a Worker Adjustment and Retraining Notification Act (WARN) tanácsára a New Jersey-i Munkaügyi és Munkaerőfejlesztési Minisztérium honlapján. A Biotechnológiai termékfejlesztő cég márciusban tájékoztatta az állami tisztviselőket, hogy június 16-i hatállyal tervezi az alkalmazottak elbocsátását, viszont a telephely pontos leállási dátuma még ismeretlen. 

A Thermo Fisher Scientific részvényárfolyama ezen a héten 0,7%-ot korrigált. A Thermo Fisher Scientific piaci kapitalizációja 222,2B dollár, és az Egészségügyi Technológia szektorban, konkrétan az Orvosi Specialitások iparágban tevékenykedik. A vállalat lenyűgöző bevétel növekedést mutatott, tavaly 14,55%-os növekedést ért el, és a következő öt évben várhatóan 9,17%-os nyereségnövekedéssel folytatódik a növekedés.Egyedi részvények:

Túl késő megvenni az Eli Lilly részvényt?

A Nibe Industrier megszünteti érdekeltségét a Fujitsu Generalban

Egyedi kötvény:

3,099% kamat és hozam euróban a Mercedestől

Arany:

Aranyár előrejelzés: A biztonságos menedékek felfelé ívelő trendje folytatódik?

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=PAmkJRAITis

Szólj hozzá