A Tesla decemberi eredménye

A Kínai Személygépkocsik Szövetsége (CPCA) adatai szerint a Tesla decemberben 55.796 Kínában gyártott elektromos járművet szállított le, ami öt hónap óta a legalacsonyabb érték. Ez 44%-os csökkenést jelent novemberhez képest és 21%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ez főként annak az eredménye, hogy az amerikai autógyártó csökkentette a termelést. A Tesla megpróbálkozott az árcsökkentéssel is, viszont a készlethiány visszafogta a vállalat eredményeit. Ez a legkevesebb havi szállítás július óta, amikor a Tesla sanghaji üzemében a legtöbb termelést felfüggesztették a gyártósorok frissítése miatt.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 8,63%-ot esett. A Tesla részvényei 12%-os csökkenéssel zártak kedden, egy nappal azután, hogy az elektromos autógyártó bejelentette a negyedik negyedéves járműgyártási és szállítási számokat 2022-re vonatkozóan. A számok rekordot jelentettek az Elon Musk vezette vállalat számára, és 40%-os növekedést jelentettek a kiszállítások terén az előző évhez képest, de elmaradtak az elemzői várakozásoktól. Egyes Wall Street-i elemzők szerint a Tesla kiszállítások elmaradása bajokat jelent az elektromos járműgyártó számára, mások viszont vételi lehetőséget látnak a vállalat számára 2023-ban.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!