Az Alphabet lemaradt a mesterséges intelligencia terén

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy folytatódik a cég mesterséges intelligencia csevegőeszközének fejlesztése. Az Alphabetnek rengeteg kritikával kellett szembenéznie, mivel a rivális Microsoft előbb volt képes kiadni egy AI chatbotot, a ChatGPT-t. Miután a Microsoft bejelentette a ChatGPT-be integrált Bing keresőmotort, a helyzet tovább súlyosbodott a befektetők körében. Bár az Alphabet bemutatta a Bard innovatív technológiáját, a sietős bejelentés közel 9%-kal csökkentette a részvények árfolyamát.

Az Alphabet részvényárfolyam ezen a héten 0,53%-ot korrigált. George Soros a negyedik negyedévben jelentősen növelte pozícióit az Alphabet A osztályú részvényeiben, és új pozíciót nyitott a vállalat C osztályú részvényeiben. A Disney és a Tesla további részvényeit is feltöltötte. A milliárdos kétségtelenül mindháromra alkuként tekintett, miután részvényeik tavaly jelentősen estek.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá