Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

Az IBM első negyedéve

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Az IBM az elemzői várakozásoknál magasabb profitot ért el az első negyedévben, ennek ellenére a koronavírus hatásai jelentősen befolyásolták a cég gazdasági helyzetét.

A cég hivatalos közleményei szerint visszavonják az idei évre tett előrejelzéseiket. Az IBM 17,57 milliárd dolláros bevétellel zárta az első negyedévet, ami 3,4 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos negyedévéhez képest. A vállalat növekedési problémákkal küzd egy ideje, az elmúlt 32 negyedévből összesen 4 olyan volt, amikor nem csökkent a bevétele év/év alapon.

Az IBM részvénye ezen a héten 3,56%-ot korrigáltak. Viszont az IBM cég széles skálával rendelkezik a technológia területén, már több tíz éve stabil vállalatnak tekinthető. Ráadásul a cég elindította a Watson Oncology rendszert, ami hosszú távú segítség lehet a gyógyászatban. Az IBM Watson for Oncology egy olyan mesterséges intelligencia alapú klinikai döntéstámogató rendszer, amely abban segíti a szakorvosokat, hogy a legmegfelelőbb terápiás javaslatot állítsák fel a betegeik számára.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!