A Shell közölte, hogy a 2020-as értékvesztést követően, 3,5–4,5 milliárd dollárra írja le az olaj- és gázeszközök kiadott előrejelzéseit, felkészülve ezzel a további csökkenésre. A negyedik negyedéves, február 4-i eredményeket megelőző beszámolóban a Shell vezetősége elmondta, hogy az adózás utáni gyenge eredményeinek oka, hogy az Egyesült Államok Mexikói-öbölben lévő Appomattox városában kötött szerződések negatívan zárultak le. Októberben a világ legnagyobb LNG-kereskedője, a Shell alig egymilliárd dollárral írta le LNG-portfóliójának értékét.

A vállalat részvényei ezen a héten 10,35%-ot emelkedett. A társaságnak az olajárak javulása segített és részvényeit csak enyhén befolyásolták a negyedik negyedév eredmények negatív előzetes megjelenése. A cég kiemelkedő részvény, az Egyesült Királyság piacának mindössze 200 részvényének egyike, amelynek értéke meghaladja az 1,0 milliárd fontot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!