A Simon Property Group Inc. befejezte a Taubman Realty Group Limited Partnership (TRG) 80 százalékos tulajdonrészének megszerzését, körülbelül 3,4 milliárd dollár értékben.

A tranzakció feltételei szerint a Simon Property részvényenként 43 dollárt fizetett. Emellett a Mango spanyol divatlánc a cég-gal való partnerség útján üzleteket hoz létre az Egyesült Államok területén. A forgalomba helyezés 2021 első negyedévében kezdődik, és három üzlet nyílik Simon három fő regionális üzletközpontjában.

A vállalat részvénye ezen a héten 1,42%-ot emelkedett. A Simon Property a legnagyobb ingatlankezelő és bevásárlóközpont-üzemeltető az Egyesült Államokban, amely a legnagyobb lakossági ingatlanbefektetési alappal is rendelkezik egyben. Hosszabbtávon több elemzőház, köztük a Morgan Stanley is vásárlásra ajánlja a cég részvényét, hiszen még februárban elég magas árfolyamon 140 dolláron, volt a részvény ára, ami jelenleg 86,59 dollár és a cég magas osztalékjáról is híres.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!