Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Shell zöldebb útra tér

By október 5, 2020 október 7th, 2020 No Comments
A Royal Dutch Shell vállalat a napokban jelentette be, hogy az elmúlt 25 év legalacsonyabb szintjére esett vissza az olaj értékesítésének mértéke, ezzel fontolóra vették a zöldebb megoldások prioritását a jövőre nézve.

Európai társaival együtt a Shell átalakulásba fog kezdeni, hogy tisztább, zöldebb társasággá váljon. A Shell és társai küzdenek a koronavírus-járvány globális keresletre és olajárakra gyakorolt hatásával, a vállalat a második világháború óta először csökkentette osztalékját, valamint a tőkekiadásokat.

A vállalat részvényei soha nem látott alacsony árfolyamon zártak, így hétvégére 5,76%-ot estek a vállalat részvényei. Már több európai elemzőház szerint elérte azt a szintet az árfolyam, hogy intézményi befektetők mellett lassan megjelenhetnek a minőségi kisbefektetők a cégnél. A vállalat részvénye januárban 27,6 euró volt, mostanra ez 10,54 euróra esett vissza. A Deutsche Bank szerint a Shell vállalat, még így is egy stabil osztalékfizető európai cég és az egyik olyan vállalat amelynek részvénye a legjobban követi az olaj mozgását a cégek közül.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!