Kopernikus részvénykosár

A Novartis újítása megváltoztathatja a cég további termékeit

By 2020.08.17. október 1st, 2020 No Comments


A Novartis bejelentette, hogy az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága (FDA) elfogadta a társaság kiegészítő Biologics License Application (sBLA) alkalmazását a Xolair orvosi beavatkozást mellőző használatára. Ha jóváhagyják, akkor a Xolair előretöltött fecskendői elérhetők lesznek a betegek vagy gondozóik általi beadásra. Az Egyesült Államokban a Xolair az egyetlen jóváhagyott termék, amely alkalmazható a súlyos allergiás asztmában szenvedő betegek számára. A Novartis terméke már 17 éve van a piacon, viszont az igazgató, Victor Bultó szerint ez az innováció jelentősen előre fogja lendíteni a vállalat további fejlesztéseit.

A Novartis részvényeinek árfolyama ezen a héten 2,32%-ot emelkedett. A svájci Novartis anyavállalata és leányvállalata a Sandoz, illetve az osztrák kormányzat az elmúlt hetekben megegyezett arról, hogy az elkövetkezendő öt év alatt, mintegy 150 millió eurót fektetnek be antibiotikumok gyártására. A Novartis arra is ígéretet tett, hogy az elkövetkezendő években az európai igényeket is kielégíti új gyógyszereivel és nemcsak Kínára és Amerikára fog összpontosítani. Ráadásul a Novartis a koronavírussal kapcsolatos gyógyszerei és vakcináit Ausztriának profitmentesen szeretné biztosítani.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá