Kopernikus részvénykosár

Per indult a Novartis ellen

By június 15, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Több cég emelte fel a hangját a Novartis gyógyszergyártó egyik legsikeresebb egysége, a Sandoz miatt, azzal érvelve, hogy a generikus gyógyszerek árait több mint 1000%-kal emelték meg az elmúlt időszak alatt.

A rivális cégek még a héten pert kezdeményeztek a Novartis ellen. A hivatalos információk alapján 2009 és 2016 között több, mint 80 termék ára lett radikálisan megemelve a vállalatnál. „Hatalmas csalást követnek el az amerikai nép ellen”-mondta a sajtótájékoztatón William Tong ügyész. Ez az eset immáron a harmadik az elmúlt 6 éves periódusban, melyben gyógyszeripari társaságokat vádolnak árrögzítés és helytelen piaci verseny miatt.

A vállalat részvényei ezen a héten 80,01 eurón tartózkodnak. Hosszútávra már csak azért is jó lehet a cég részvénye egy jó portfolióban, mert a Novartis innovatív gyógyszereket, eszközöket és diagnosztikai teszteket fejleszt, gyárt és forgalmaz, melyek jelentős hatással vannak a betegek egészségi állapotára. A Novartis globális léptékű és erős vásárlói kapcsolatokkal rendelkező üzletágakat működtet, melyek innovatív, szabadalom-védett gyógyszerek és generikumok gyártására fókuszálnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!