Kopernikus részvénykosár

A Novartis is bekeményít a koronavírus elleni küzdelemben

By 2020.03.24. augusztus 14th, 2020 No Comments
A Novartis ma a COVID-19 világjárvány globális megfékezése érdekében intézkedések széles körét jelentette be.

 

Ezek az intézkedések magukba foglalják egy globális alap létrehozását a COVID-19 világjárvány által érintett közösségek támogatására. A Novartis COVID-19 Reagálási Alap 20 millió USD támogatást nyújt a közegészségügyi kezdeményezések támogatására, amelynek célja a világjárvány okozta kihívások kezelése. A társaság felgyorsította a globális felülvizsgálati folyamatot, amely lehetővé teszi az 1 millió USD-ig terjedő egyedi támogatások gyors jóváhagyását és folyósítását. Az alap nyitott olyan pályázatok támogatására, amelyeket az országok Novartis leányvállalatain keresztül dolgoznak fel. Az alap pénzügyi támogatást fog nyújtani minden olyan régió számára, ahol az egészségügy kritikusan terhelt és emiatt nagy mértékekben kell erősíteni a járvány megfékezése érdekében. A Novartis új együttműködési kutatási erőfeszítéseket is indított, mint például a COVID-19 Therapeutics Accelerator, amelyet a Bill&Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard is támogat.

A Novartis vállalat részvényei ezen a héten stagnáltak, de hosszútávon a svájci cég részvényei előnyt jelenthetnek, ugyanis a cég stabil tőkével, magas osztalékkal és jó múlttal és kedvező beruházásokkal rendelkezik.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!