e-mobilitás

Bajban a kínai elektromos autó piac?

By 2020.02.24. július 3rd, 2020 No Comments
A BYD kínai elektromos járműveket gyártó cég a múlt hónapban jelentős veszteségeket szenvedett, mivel az állami támogatások csökkentése továbbra is hatalmas nyomást gyakorolt az akummulátorgyártó ágazatra.

Az ország legnagyobb elektromos autógyártójának az egyik vezető tisztségviselője szerint a kínai autógyártóknak „versenyképesebb autókat kell építeniük”, hogy el tudjanak szakadni a kormányzati támogatásoktól. „Biztonságosabb és megbízhatóbb autókat kell szállítanunk a fogyasztóknak”-nyilatkozta Stella Li, a BYD Motors elnöke a Yahoo Finance-nek.

A Warren Buffett által támogatott BYD szállításai 75%-kal, 7133 darabra zuhantak a múlt hónapban, az értékesítés pedig hét hónapja csökken az adatok alapján.

Peking arra törekszik, hogy 2025-re elérje a 7 millió éves elektromos jármű forgalmat, hogy a környezetkímélő autók a teljes autóértékesítésének 20%-át tegyék ki. Ezért eddig is számos adókedvezményt és támogatást hajtott végre a gépjárműgyártók számára e célok eléréséhez. De a kormány a tavalyi évben megfordította az irányt és júliusban több mint felével csökkentette a támogatásokat, ezzel a járműeladások is radikálisan csökkentek.

A BYD Company részvénye viszont ennek ellenére a héten 19,46%-ot menetelt, így a hétvégére az árfolyam elérte a 6,238 eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá