e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

A Softbank a videó játékipar legnagyobbjaival dolgozik együtt

Az Oasys videó játékfejlesztő vállalat bejelentette, hogy a Softbank hivatalos validátorként csatlakozott a blokklánchoz. A cég úgy tervezi, hogy a jövőben a videójátékipar egyik leginnovatívabb alakjaként fog szerepelni a piacon, és ehhez szükséges az olyan kiemelkedő vállalatok támogatása, mint a Softbank. A Softbank ezek után olyan cégekkel lesz kapcsolatban, mint a híres Bandai Namco Research, a SEGA, a Square Enix vagy a Netmarble. Tekintve a videójátékipar hatalmas sikerét, a szakértők úgy vélik, hogy a Softbank számára igen előnyös lesz a partneri kapcsolat. 

A Softbank Group részvényárfolyama ezen a héten 4,02%-ot korrigált. Az Arm China chiptechnológiai vállalat tavaly 90%-os profitcsökkenést szenvedett el annak ellenére, hogy a bevétel több mint 30%-kal nőtt a SoftBank Group Corp által kinevezett menedzsment átvételének első évében, derült ki a Reuters által áttekintett pénzügyi dokumentumból. Masayoshi Son, a SoftBank szókimondó alapítója és a Vision Fund ötletgazdája májusban azt mondta, hogy a vállalat „védelmi” üzemmódba kapcsol, és „konzervatívabb” lesz a befektetések ütemét illetően.

 

Az Alphabet lemaradt a mesterséges intelligencia terén

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója bejelentette, hogy folytatódik a cég mesterséges intelligencia csevegőeszközének fejlesztése. Az Alphabetnek rengeteg kritikával kellett szembenéznie, mivel a rivális Microsoft előbb volt képes kiadni egy AI chatbotot, a ChatGPT-t. Miután a Microsoft bejelentette a ChatGPT-be integrált Bing keresőmotort, a helyzet tovább súlyosbodott a befektetők körében. Bár az Alphabet bemutatta a Bard innovatív technológiáját, a sietős bejelentés közel 9%-kal csökkentette a részvények árfolyamát.

Az Alphabet részvényárfolyam ezen a héten 0,53%-ot korrigált. George Soros a negyedik negyedévben jelentősen növelte pozícióit az Alphabet A osztályú részvényeiben, és új pozíciót nyitott a vállalat C osztályú részvényeiben. A Disney és a Tesla további részvényeit is feltöltötte. A milliárdos kétségtelenül mindhármukat alkuként tekintette, miután részvényeik tavaly jelentősen estek.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Fresenius dekonszolidációt fontolgat

A Fresenius német egészségügyi csoport vezérigazgatója bejelentette, hogy a cég fontolóra veszi a Fresenius Medical Care dekonszolidációját. Michael Sen vezérigazgató célja, hogy Fresenius feladja az FMC feletti irányítást, és többé ne kelljen teljes mértékben konszolidálnia a dialíziscéget. A Fresenius részvényei 5%-kal, öt havi csúcsra emelkedtek nem sokkal a jelentés közzététele után. 

A Fresenius részvényárfolyama ezen a héten 2,7%-ot menetelt előre, a vállalat már évek óta nyomás alatt volt. Már a világméretű Corona-járvány előtt is válságok voltak a vállalat különböző részein, de különösen a leányvállalat, az Fresenius Medical Care küzdött. A világjárvány elmélyítette a problémákat, és a kórházi üzletág magas költségei, valamint a dializált betegek körében bekövetkezett sok Corona-halálozás miatt a Fresenius bevételkiesést szenvedett el. A vállalat teljes piaci kapitalizációja 16,99 milliárd dollár. A Fresenius SE&Co KGaA egészségügyi vállalat a dialízisre szoruló betegek, valamint kórházak és járóbeteg-ellátó intézmények számára nyújt árukat és szolgáltatásokat. A Fresenius Medical Care, a Fresenius Kabi, a Fresenius Helios és a Fresenius Vamed a különböző üzleti szegmenseit alkotó vállalatok.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

Az SAP leépítése

Az SAP SE szoftveróriás 159 alkalmazottat bocsát el Palo Altóban és további 65 alkalmazottat San Ramonban. A német vállalat a napokban értesíti érintett munkavállalókat. Megan Smith, az észak-amerikai műveletek emberi erőforrásokért felelős vezetője már hivatalosan értesítette az állami és helyi tisztviselőket a döntésről. A leépítések április 19-én lépnek életbe a tervek szerint. Az SAP főként az innovatív digitális megoldások miatt döntött úgy, hogy leépíti az alkalmazottak jelentős részét

Az SAP részvényárfolyama e héten 0,05%-ot korrigált. A Qualtrics 28%-ot ugrott a tőzsde előtti kereskedésben, miután az SAP közölte, hogy vizsgálja a vállalatban fennmaradó részesedésének eladását. Az SAP közölte, hogy vizsgálja a Qualtrics alkalmazotti felmérési szoftver üzletágban lévő 71%-os részesedésének eladását – jelentette be a vállalat szerdán. Az SAP emellett 3000 dolgozót bocsát el.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A McCormick új költségvetési terve

A McCormick bejelentette legújabb költségtervét, melynek célja, hogy 2023-ban 75 millió dollárt takarítson meg. Lawrence Kurzius, a McCormick vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalkozás „jelentős előrelépést tesz a folyamatban lévő észszerűsítő intézkedések terén”. Elmondta, hogy a cég önkéntes nyugdíjazási programot indít, melynek egy része „kötelező lesz mindenki számára”. Ez azt jelenti, hogy a jövőben a cég több munkavállalót is elbocsáthat, viszont ennek pontos részleteit a cég még nem közölte. 

A McCormick részvényárfolyama ezen a héten 2,05%-ot emelkedett. A McCormick&Co. eladásai az utolsó negyedévben 2%-kal csökkentek, de változatlan devizanemben számolva 2%-kal nőttek az újabb árképzésnek köszönhetően, 9%-os árfolyam-emelkedés mellett. A cég vezérigazgatója Lawrence Kurzius elmondta, hogy a McCormick&Co. létszámleépítései illeszkednek a vállalat azon törekvéseibe, hogy 125 millió dollár éves költségmegtakarítást érjen el, amelynek célja a „profitrealizáció” növelése.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A Scotiabank új terméke: a Scotia Smart Investor

A kanadai Scotiabank az Advice+-on keresztül indította el legújabb eszközét, egy olyan platformon, amely AI-alapú ajánlásokat és személyre szabott tanácsokat kínál az ügyfelek számára. Az AI-alapú, innovatív tanácsadó motorral rendelkező eszköz segít a felhasználóknak pénzügyi céljaik létrehozásában, tervezésében, figyelemmel kísérésében és frissítésében. Az ügyfelek közvetlenül hozzáférhetnek a Scotia Smart Investor szolgáltatáshoz mobilról és online is egyaránt. Emellett személyes szakértői tanácsokat is kapnak a fiókokban és virtuálisan is.

A Nova Bank of Scotia ezen a héten 1,09%-ot korrigált. Bank of Nova Scotia szeretné bővíteni amerikai hitelezési tevékenységét egy New York-i csapat felvételével, hogy elindítsa a strukturált hitelek üzletágát, amely egy 1 billió dolláros piacot céloz meg. A Scotiabank négy Wall Street-i vezetőt vett fel a párizsi székhelyű Natixis SA befektetési banktól, hogy kiépítsék az amerikai fedezett hitelkötelezettségek platformját. A csoport olyan értékpapírokat hoz létre intézményi ügyfelek számára, amelyek mögött hitelek, jellemzően nem befektetési besorolású adósságok állnak. 

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

A Zillow nehezebb évre számít

A Zillow részvényei további 2%-ot emelkedtek, miután a cég közölte, hogy a negyedik negyedéves bevétel és a korrigált nyereség meghaladta saját kilátásait és a Wall Street becsléseit. Rich Barton vezérigazgató viszont elmondta, hogy az iparág még nem jutott túl a nehezén. A lakáspiacra vonatkozó iparági előrejelzések idén a súlyos összeomlástól a puszta zuhanásig terjednek. Egy részvényesi levelében Mr. Barton azt írta, hogy a lakhatás megfizethetőségével kapcsolatos kihívások az új évben továbbra is központban maradnak, érintve a keresletet és a kínálatot. A Zillow 35%-os visszaesésre számít az iparágban az idei évet tekintve. 

A Zillow Group „A” részvényárfolyama ezen a héten 5,16%-ot emelkedett. Nem Dallas, hanem Charlotte az, amely a Zillow várakozásai szerint 2023-ban az ország legforróbb ingatlanpiaca lesz, de ez nem jelenti azt, hogy a város nem került a rangsorba. 

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

Megérkezett a John Deere első elektromos fűnyírója

A John Deere bejelentette legújabb terméke, a Z370R Electric ZTrak Residential Zero Turn fűnyíró érkezését a piacra. A teljesen elektromos fűnyíró a cég hosszútávú tervének első része, melyben meg kívánja szabadítani a gazdákat a benzinköltségektől. Az elektromos fűnyíró 3,2 kWh-s zárt lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely egyetlen feltöltéssel képes akár két hektárnyi terület lenyírására. Az egyik legjobb tulajdonsága a gépnek, hogy mivel nincs benne benzinmotor, a fűnyíró szinte hangtalan.

A John Deere azaz a Deere&Company részvényárfolyama ezen a héten 3,15%-ot emelkedett. A Deere&Company legutóbbi negyedéves teljesítménye felülmúlta a várakozásokat. A mezőgazdasági gépgyártó 11,4 milliárd dolláros bevétel mellett 6,55 dolláros részvényenkénti eredményről adott számot. Ezzel meghaladta az elemzők által prognosztizált 5,57 dolláros részvényenkénti nyereséget és a 11,28 milliárd dolláros bevételi becslést.Egyedi részvények:

Egyszerűen erős avagy az arany menetelése

Mayr-Melnhof Karton részvény teljesítményét az eurós fundamentumok vezetik?

Egyedi kötvény:

Vajon emelkedés várható még a Shellnél?

Arany:

6,9% dollárban a Xerox-szal, ami bomba befektetés is lehet

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=8zC4IOCNd8Y

Szólj hozzá