e-mobility vagyonkezelt részvénykosár

A Lucid saját kedvezményt vezet be

Az elektromos járműveket gyártó Lucid nem kapta meg a jogot, hogy alkalmazza járműveire az amerikai kormány új vásárlási adókedvezményét. A cég úgy döntött, hogy tesz valamit ez ügyben, mivel a 7.500 dolláros jóváírás jelentősen megnövelné a cég sikerét az EV piacon. A Lucid három legkeresettebb modellje, a Grand Touring Air szedán, a Touring modell és a Pure modell megkapja a saját adókedvezményét, 7500 dollár értékben, viszont csak limitált ideig. A cég úgy véli, hogy ez elegendő lesz arra, hogy felvegyék a versenyt a Tesla járműveivel. 

A Lucid Group részvényárfolyama ezen a héten 13,68%-ot esett. A Lucid Group meglehetősen kockázatos befektetés, tekintve a fundamentumokat. A vállalat első autója, a Lucid Air egy korszerű luxusszedán, amely kaliforniai ihletésű dizájnnal rendelkezik, és közepes méretű külső alapterület mellett teljes értékű luxus belső teret kínál. A Lucid Air Grand Touring az EPA hivatalos becslése szerint 516 mérföldes hatótávolsággal rendelkezik.

 

Érkezik a Geely eddigi legolcsóbb EV járműve

A kínai Geely gyártó piacra dobta legújabb modelljét: a teljesen elektromos Panda Minit. A kisméretű elektromos autónak összesen négy változata létezik Kínában, felszereltségtől függően körülbelül 5500-7400 euró között értékesítik. A Panda Mini alig három méter hosszú, 1,50 méter széles és 1,60 méter magas. A jármű két akkumulátormérettel (9,6 és 17 kWh-val) érkezik, ami a gyártó szerint 120, illetve 200 kilométeres hatótávolsághoz elengedő.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 7,05%-ot korrigált. A kínai Geely egy LVMH által támogatott befektetési csoport által alapított fedőcéggel való egyesülés révén a Lotus sportkocsimárka egy részét az Egyesült Államokban szeretné bejegyeztetni, egy olyan üzlet keretében, amely az autógyártót 5,4 milliárd dollárra értékeli. A nemrég bejelentett fúzió a Lotus Technology, amelynek Kínában van egy üzeme, és elektromos SUV-k gyártását tervezi, és az L Catterton Asia Acquisition Corp , az L Catterton által alapított speciális célú akvizíciós vállalat, vagy Spac között jön létre. Az L Catterton az LVMH által támogatott magántőke-csoport és Bernard Arnault, a luxuskonszern alapítójának, a világ leggazdagabb emberének családi holdingja.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Abbott felvásárolja a CSI-t

Az Abbott a héten bejelentette, hogy véglegesen megállapodott a Cardiovascular Systems (CSI) egészségügyi vállalattal, a cég felvásárlásáról. A megállapodás értelmében a CSI részvényesei törzsrészvényenként 20 dollárt kapnak, ami így 890 millió dollár összértéket eredményez akvizíció befejezése után. A CSI vezető szerepet tölt be a véráramlást akadályozó betegségek kezelése terén, és rengeteg kiemelkedő termékkel rendelkezik az egészségügyi piacon. A lezárást követően a tranzakció várhatóan semleges lesz az Abbott nemrégiben kiadott, 2023-ra vonatkozó, az egy részvényre jutó eredményre vonatkozó iránymutatása szempontjából.

Az Abott Laboratories részvényárfolyama ezen a héten 3,25%-ot korrigált. Az Abbott Laboratories nemrégiben jelentette be negyedik negyedéves eredményét, amely 47%-kal csökkent az előző évhez képest. A COVID-19 tesztek iránti csökkenő kereslet kihívást jelent, de több növekedési hajtóerő is feljebb viheti a részvényt a türelmes befektetők számára.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

A Bechtle igen erős évet zárt

A Bechtle közzétette a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó előzetes adatait, amelyek ismételten erőteljes növekedést mutatnak. Az üzleti volumen 7,28 milliárd euróra, azaz több, mint 16%-ra nőtt az évben. Az organikus bevétel több, mint 13%-os növekedést ért el, és most először haladta meg a 6 milliárd eurós határt. Az adózás előtti eredmény 9%-kal nőtt, és elérte a 350 millió eurót, ami 5,8%-os marzsot jelent. 2022. december 31-én a Bechtle alkalmazottai 14.046 főt számláltak, ami 1.166 fővel több, mint az előző évben.

A Bechtle részvényárfolyama ezen a héten 3,62%-os mínuszban zárt. A Bechtle 2022-ben a “rendkívül nehéz általános feltételek” ellenére növekszik. Az előzetes adatok szerint a neckarsulmi székhelyű Bechtle informatikai szolgáltató a 2022-es pénzügyi évben jelentősen növekedett, és a vállalat stabilan tudta tartani a nyereséghányadát.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A Colgate új fogfehérítő terméket jelentett be

A Colgate Optic White két új terméke: egy LED-es fehérítőkészlet és egy hidrogén-peroxid szérummal töltött fehérítő toll, szakértők szerint megreformálhatja az egészségügyi szektort. Kristen Babkes, a Colgate-Palmolive IMC fehérítési igazgatója elmondta, hogy a márka az ügyfelek visszajelzései alapján fejlesztette ki ezeket a termékeket, biztosítva, hogy könnyen használhatóak, hatékonyak és biztonságosak legyenek az érzékeny fogak számára. Megjegyezte, hogy az otthoni fogfehérítő termékek az utóbbi időben különösen keresettek lettek a piacon.

A Colgate-Palmolive részvényárfolyama a héten 1%-os mínuszban zárt. A háztartási és testápolási termékek gyártójának részvényei több mint 1%-kal emelkedtek nemrég arra a hírre, hogy a Morgan Stanley elemzői a részvényt egyenlő súlyról alulsúlyozottra emelték. A Wall Street-i befektetési cég szerint a részvények közelmúltbeli csökkenése vonzó belépési lehetőséget teremt a befektetők számára.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A Siemens erőteljesen kezdi az évet

A Siemens vártnál jobb negyedéves nyereségről számolt be ipari üzletágában, és megemelte az egész éves árbevételre és eredményre vonatkozó iránymutatást, amit a 2023-as pénzügyi év erőteljes kezdete is megerősített. A szoftvergyártó cég ipari üzletágával kapcsolatban 2,7 milliárd eurós nyereségéről számolt be a december végéig tartó első pénzügyi negyedévben, ami meghaladja a 2,50 milliárd eurós elemzői előrejelzést. Roland Busch vezérigazgató elmondta, hogy a társaság minden idők legerősebb negyedévét kezdte az évben, köszönhetően az innovatív és költséghatékony termékeknek.

A Siemens részvényárfolyama ezen a héten 0,5%-os pluszban zárt. A Siemens első negyedév bevételei 10%-kal, 18,1 milliárd euróra emelkedtek az előző év azonos időszakához képest; a megrendelések nagyon erősek és jóval a bevételek felett, 22,6 milliárd euróval érkeztek, 7%-kal a 2022-es pénzügyi év első negyedévéhez képest, ami a Digital Industries és a Mobility rendkívül magas megrendelésállományát foglalja magában; a könyvelt számlák aránya stabilan 1,25 volt. Összehasonlítható alapon, az árfolyam- és portfólióhatások nélkül a bevétel 8%-kal nőtt, a megrendelések pedig 8%-kal csökkentek.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

Az Amazon újabb akvizícióba kezd

Az Amazon bejelentette, hogy együttműködésbe kezdett a Times Internettel, hogy megvizsgálja az MX Player, India egyik legnagyobb videó streaming szolgáltatásának felvásárlását. Az amerikai e-kereskedelmi csoport továbbra is eltökélt streaming szolgáltatásának bővítése terén, így az elemzők további akvizíciókra is számítanak. Az Amazon még nem véglegesítette a megállapodás feltételeit, viszont az már nyilvános, hogy az MX Player-t 2018-ban 140 millió dollárért vásárolta meg az indiai Times Internet konszern. Az akvizíció költsége nagyjából ekörül alakul majd. 

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 5,59%-kal került lejjebb. Az Amazon szilárd számokról számolt be a negyedik negyedévről, a legtöbb mutatóban felülmúlva a konszenzusos becsléseket. Az Amazon javította az egynapos kézbesítés sebességét a főbb amerikai nagyvárosi csomópontokban, és miután a Rivian elektromos kézbesítő járműveivel kézbesítette a tízmilliomodik csomagot, “tovább fejleszti logisztikai és kézbesítési képességeit”.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

A Republic Service környezetvédelmi elismerésben részesült

A Republic Services, a környezetvédelmi szolgáltatások piacvezető vállalata, felkerült a Fortune 2023-as „világ legcsodáltabb vállalatainak” listájára. A társaság legmagasabb helyezéseit a társadalmi felelősségvállalás, a pénzügyi stabilitás, a hosszú távú befektetési értékek és a vállalati eszközök felhasználása kategóriákban szerezte meg. A Fortune listája kizárólag az iparág legjobban elismert vállalatait tartalmazza. A vállalatokat a vezetők, igazgatók és elemzők felmérési válaszai alapján rangsorolták, és csaknem 645 cégből választották ki. A Republic Services immáron másodjára került fel ezen listára. 

A Republic Services részvényárfolyama ezen a héten 3,48%-ot emelkedett. A Republic Services 2023. február 8-án közölte, hogy igazgatótanácsa részvényenként 0,50 dolláros (éves szinten 1,98 dolláros) rendes negyedéves osztalékot hirdetett. A 2023. március 31-én nyilvántartott részvényesek 2023. április 14-én kapják meg a kifizetést. Korábban a vállalat részvényenként 0,50 dollárt fizetett.

 

Egyedi részvények:

5,9%-os hozam eróban magyar államkötvény vásárlásakor

A Prudential plc. részvényeit a First Republic Investment Management Inc. folyamatosan vásárolta

Egyedi kötvény:

Az Aflac továbbra is kiváló formában van

Arany:

Most van itt az ideje, hogy arany befektetést vásároljunk

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=HK-lGYWJ80A&feature=youtu.be

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!