Az Amazon belép az NFT bizniszbe

Az Amazon hamarosan a Fortune 500 legfrissebb vállalatává válhat, amely belevág az NFT üzletbe. Az e-kereskedelmi óriás azt tervezi, hogy idén tavasszal elindít egy „digitális eszközök vállalatot”, ami nem más, mint az első NFT kezdeményezés a cégtől. Egy névtelen forrás szerint a vállalat fókuszában a blokklánc alapú játékok állnak, amelyek NFT-kkel jutalmazzák a játékosokat. Az NFT üzlet lehetősége az AWS és az Ava Labs közötti partneri kapcsolat miatt jött létre, mely az Avalanche blokklánc mögött áll.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 4,75%-ot emelkedett. A Berkshire Hathaway 2018-as részvényesi közgyűlésén Warren Buffett azt mondta, hogy „rossz döntést hozott” az Amazonnal kapcsolatban, és elkövette azt a hibát, hogy alábecsülte az e-kereskedelmi óriás potenciálját. Az Amazon azóta bekerült a portfólióba, de csak miután elérte a „tech-óriás” státuszt, és viszonylag kis pozíciót jelent a Berkshire számára.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá