e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla újabb gyárat épít Kínában

A Tesla kínai gyára hatalmas előrelépés volt a cég számára, és ez meg is látszik a számokban. A vállalat kiemelkedik költséghatékony megoldásai révén, és ezt most tovább erősítik egy újabb üzem felhúzásával az országban. A hírek szerint az új giga gyár főként a cég MegaPack egységeire fog fokuszálni, melyekből éves szinten csaknem 10.000 darabot kívánnak legyártani.  Ez körülbelül 40 gigawattóra energia tárolását teszi lehetővé, ráadásul a terméket globálisan fogják értékesíteni. A Tesla törekszik arra, hogy a termelést a lehető leghatékonyabb módon, környezetbarát megoldásokkal kivételezzék.

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 0,68%-ot visszaesett. A Baird, amely kedden megismételte a részvényre vonatkozó 252 dolláros célárát, úgy tűnik, úgy véli, hogy ezek az árcsökkentések a Tesla piaci dominanciáját bizonyítják. A cég a befektetőknek szóló jegyzetében azt írta, hogy az autógyártónak képesnek kell lennie arra, hogy ezeket az árcsökkentéseket úgy vezesse be, hogy közben az iparág vezető működési árréseit is fenntartja. Sőt, a Baird azt állítja, hogy a Tesla bármelyik autógyártó versenytársánál jobb helyzetben van ahhoz, hogy elviselje a gyenge makrogazdasági környezetet.

 

Az Nvidia olcsóbb videókártyát jelentett be

Az Nvidia ismét bővítette a GeForce RTX 40 sorozatú videókártyák kínálatát, méghozzá az új GeForce RTX 4070 asztali grafikus termékkel. Az új RTX ára 599 dollár, ezzel ez a legolcsóbb opció az Nvidia 40-es sorozatában, és a legolcsóbb olyan kártya, amely támogatja az olyan funkciókat, mint a DLSS 3. Az Nvidia GeForce RTX 4070 a szakértők szerint az eddigi legjobb és legolcsóbb opció a tartalomkészítők számára, mivel akár 2,8-szor gyorsabb teljesítménye is lehet, mint az előző generációs termékek. A termék hivatalosan már április végén forgalomba kerül szerte a világon.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 2,64%-ot korrigált. Az Nvidia a számítástechnikai platformok vizuális élményét fokozó diszkrét grafikus feldolgozóegységek vezető tervezője. Chipjeit számos végpiacon használják, többek között a PC-s játékokban és az adatközpontokban. A GPU-k hagyományos felhasználási területei közé tartoznak a realisztikus megjelenítést igénylő professzionális vizualizációs alkalmazások, köztük a számítógéppel támogatott tervezés, a videoszerkesztés és a speciális effektek. Az utóbbi időben az Nvidia sikeresen összpontosította GPU-it olyan feltörekvő piacokon, mint a mesterséges intelligencia (mélytanulás) és az önvezető járművek.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Abbott jobb előrejelzést kapott

Az Abbott Laboratories, a vezető egészségügyi termékgyártó, a napokban bejelentette, hogy a Pacific Sage Partners LLC részesedést szerzett a cégben. Az intézményi befektető a közelmúltban összesen 3429 darab ABT részvényt vásárolt, nagyjából 376.000 dollár értékben a negyedik pénzügyi negyedévben. Ez a felvásárlás pozitív kilátásokat jelezhet az Abbott Laboratories számára, és az elemzők is úgy vélik, hogy a cég termékeire egyre nagyobb a kereslet. Egyes elemző cégek, köztük a Sanford C., a Raymond James és a Bernstein növelték előrejelzéseiket a cég jövőjével kapcsolatban. 

Az Abbott Laboratories részvényárfolyama ezen a héten 0,92%-ot korrigált. Az Abbott Laboratories elsősorban az orvostechnikai eszközök, a gyógyszerek és a táplálkozási termékek piacát szolgálja ki. Ezeket az orvostechnikai eszközöket elsősorban különböző egészségügyi intézmények használják számos országban. A megalapozott gyógyszerüzletág elsősorban a feltörekvő piacokra összpontosít. Ügyfelek lehetnek vérbankok, kórházak, kereskedelmi laboratóriumok és klinikák, orvosok, kormányzati szervek, egészségügyi intézmények, speciális gyógyszertárak, nagykereskedők, forgalmazók, független kiskereskedők és kiskereskedelmi fogyasztók.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Oracle biztonságosabbá tette felhőrendszerét

Az Oracle bizalmas számítástechnikai képességgel egészítette ki Oracle Cloud Infrastructure szolgáltatását, méghozzá extra költségek nélkül. Az új szolgáltatás azt ígéri, hogy a lehető legnagyobb titkosítással védi az adatokat, miközben azok a felhő memóriájába töltődnek. A frissítés előtt a memóriában futó összes adat elérhető volt, mint tiszta szöveg, melyet rengeteg hacker használt ki. Jelenleg számos processzorcsalád létezik, amelyek lehetővé teszik az adatok titkosítását a memóriában való futás közben, viszont az Oracle megoldása sokkal kézenfekvőbb a szakértők szerint. 

Az Oracle részvényárfolyama ezen a héten 0,22%-ot korrigált. Március 9-én az Oracle közzétette negyedéves eredményeit, és az elemzői várakozásokat meghaladva 1,22 dolláros részvényenkénti nyereséget ért el. A Bloomberg jelentése szerint huszonnyolc, a vállalati szoftverszolgáltatóval foglalkozó kutatócég átlagosan „mérsékelt vétel” minősítést ad, hét befektetési elemző „tartás” minősítést ad, tizenkét pedig „vételi” minősítést bocsátott ki a vállalatra. E minősítések alapján az Oracle részvényeivel várhatóan 95,27 dollár körül fognak kereskedni a következő 12 hónapban. 

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A McCormick új terméket dobott piacra

A McCormick vállalat két vendéglátóipari terméket dobott piacra, a Frank’s RedHot márkanév alatt. A Frank’s Mild Wings termékeket úgy tervezték, hogy csökkentsék a fűszerességet, és ne kelljen csípősebb szószokat hígítani az enyhe ízek eléréséhez. A fűszereket kancsókba csomagolják, és számos menüopcióhoz lesznek alkalmasak, beleértve a reggeli ételeket, előételeket, salátákat és természetesen a főételeket. Az új termékek a vállalat stratégiájának legújabb lépése, melyben egy új fogyasztói közösséget céloznak meg. 

A McCormick vállalat részvényárfolyama ezen a héten 0,94%-ot korrigált, miután 18,36%-ot emelkedett az elmúlt hónapban. A McCormick az erős negyedév után megerősítette 2023-as előrejelzését. A fogyasztói és kereskedelmi ügyfeleket kiegyensúlyozó üzleti modell segítette a vállalatot. A McCormick fogyasztói üzletága az elmúlt években profitált a világjárvány által felgyorsított otthoni főzési trendből. Sikeresen navigál a pandémia utáni környezetben az aromamegoldások szegmensének egyensúlyával, mivel az éttermek és más kereskedelmi élelmiszeripari vállalkozások üzletága élénkül. A kereskedelmi szegmens forgalma 10%-kal nőtt az előző negyedévhez képest, míg a fogyasztói szegmens bevételei 2%-kal csökkentek. Ez az egyensúly arra késztette a befektetőket, hogy a McCormick részvényeit magasra értékeljék a versenytársakhoz, köztük a JM Smuckerhez és a Kraft-Heinzhez képest.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BHP felvásárolta az Oz Minerals-t

A világ vezető bányászati vállalata, a BHP Group a várakozásoknak megfelelően megnyerte a jogokat az Oz Minerals felvásárlására. Az akvizíció teljes összege végül 9,6 milliárd ausztrál dolláron zárult le, mely megközelítőleg megfelel a BHP és az elemzők várakozásainak. Az Oz Minerals részvényenként 26,50 ausztrál dollárért cserébe adta el a bányáit, melyhez párosul még 1,75 ausztrál dollárnyi különleges osztalék is, minden befektető számára. A BHP szerint a megújuló energiára való átállás nem jöhet létre a rézbányák felvásárlása nélkül, melyek elengedhetetlenek például az akkumulátorgyártáshoz. 

A BHP Group részvényárfolyama ezen a héten 0,8%-ot emelkedett. Először is meg kell jegyezni, hogy már széles körben elfogadott tény, hogy a BHP osztalék 2023-as pénzügyi évben szinte biztosan alacsonyabb lesz az előző évhez képest. Végül is a pénzügyi év első felében a bányászati óriáscég időközi osztalékát 40%-kal, 90 amerikai centre csökkentették az alacsonyabb nyersanyagárak és az inflációs nyomás miatt. Örvendetes módon azonban a befektetők nagyobb végleges osztalékot várhatnak a 2023-as pénzügyi évre, köszönhetően a nyersanyagárak közelmúltbeli javulásának. A Goldman Sachs például augusztusban részvényenként 1,20 USD teljes mértékben frankált végleges osztalékot prognosztizál. Ezzel a BHP egész éves osztaléka részvényenként 2,11 USD-re emelkedik, ami a jelenlegi árfolyamon 3,11 ausztrál dollárnak felel meg. A BHP részvények jelenlegi árfolyama alapján ez vonzó, 6,5%-os osztalékhozamot jelent.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amazon hatalmas lépést tett a mesterséges intelligencia felé

Az Amazon lett a legújabb nagy technológiai cég, amely új AI megoldásokat kínál az Amazon Web Services (AWS) felhőplatformján keresztül. Az Amazon Bedrock névre keresztelt termék lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az OpenAI ChatGPT chatbotjához hasonlóan szöveget létrehozó mesterséges intelligenciarendszerekkel bővítsék szoftvereiket. Az AWS adat- és gépi tanulási részlegének alelnöke elmondta, hogy az Amazon küldetése az, hogy lehetővé tegye a fejlesztők számára a generatív mesterséges intelligencia használatát a mindennapi életben. 

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 0,44%-ot emelkedett. Swami Sivasubramanian, az AWS adat- és gépi tanulásért felelős alelnöke elmondta, hogy az Amazon küldetése „az, hogy lehetővé tegye a generatív AI használatával történő innovációt minden képzettségi szint fejlesztői és minden méretű szervezet számára”. Jelezte, hogy ez csak a kezdete annak, ami a vállalat szerint „a gépi tanulás következő hulláma lesz”.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

 A Vestas több milliós perrel néz szembe

A dán Vestas turbinagyártót több, mint 200 millió eurós perrel néz szembe, miután egyik ügyfele, a Fortum szélturbina gyártó cég, megelégelte, hogy a Vestas nem szállít termékeket Oroszországba. Az ügyvédek arra számítanak, hogy számos iparágban megjelennek majd hasonló perek. A vita középpontjában a Vestas Oroszországhoz kapcsolódó szerződése áll, amely körülbelül 50 szélturbina leszállítását biztosítja a Fortum ügyfeleinek, viszont ezt a háború kitörése után a cég megtagadta. A Vestas 2022 júniusában bontotta fel a szerződést, és azt állítja, hogy ez szükséges volt ahhoz, hogy megfeleljenek az EU ukrajnai invázióját követő uniós szankcióknak.

A dán Vestas Wind Systems részvényárfolyama ezen a héten 0,21%-ot esett vissza. A Vestas Wind Systems értéke hatalmas, 26,5 milliárd euró, és így valószínűleg elegendő tőkét tudna bevonni mérlegének megerősítéséhez, ha erre szükség lenne. A Vestas Wind Systems AS csütörtökön közölte, hogy egy korábban bejelentett, 1,3 gigawatt összkapacitású brazíliai turbinákra vonatkozó feltételes megrendelés mostanra szilárd és feltétel nélküli megrendeléssé vált.A dán szélturbinagyártó 168 darab V150-4,5 megawattos turbinát szállít a Casa dos Ventos Energias Renovaveis S/A Serra do Tigre projektjéhez, 123 darabot pedig a Babilonia Centro projekthez.Egyedi részvények:

Ezt jelenti a Costco Wholesale erős tőkemegtérülése

Republic Services részvénye: 3 ok, amiért érdemes tartani és vásárolni

Egyedi kötvény:

3,82%-ot kereshet euróban a Continental Gumiabroncsokon

Arany:

Aranyár: Ezek a bankok új aranyár előrejelzései

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=PAmkJRAITis

Szólj hozzá