Az Amazon újabb akvizícióba kezd

Az Amazon bejelentette, hogy együttműködésbe kezdett a Times Internettel, hogy megvizsgálja az MX Player, India egyik legnagyobb videó streaming szolgáltatásának felvásárlását. Az amerikai e-kereskedelmi csoport továbbra is eltökélt streaming szolgáltatásának bővítése terén, így az elemzők további akvizíciókra is számítanak. Az Amazon még nem véglegesítette a megállapodás feltételeit, viszont az már nyilvános, hogy az MX Player-t 2018-ban 140 millió dollárért vásárolta meg az indiai Times Internet konszern. Az akvizíció költsége nagyjából ekörül alakul majd. 

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 5,59%-kal került lejjebb. Az vállalat szilárd számokról számolt be a negyedik negyedévről, a legtöbb mutatóban felülmúlva a konszenzusos becsléseket. Az Amazon javította az egynapos kézbesítés sebességét a főbb amerikai nagyvárosi csomópontokban, és miután a Rivian elektromos kézbesítő járműveivel kézbesítette a tízmilliomodik csomagot, „tovább fejleszti logisztikai és kézbesítési képességeit”.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá