Egyedi részvények

Jövőre jár le a GoodYear 8,75%-os kötvénye

By június 25, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Több befektető ezen az öt éves kötvényen csak nyerni tudott. Főleg ha 2015 januárjában szálltak be vagy esetleg menetközben 2016 októberében, amikor a GoodYear vállalatnál elbocsátások voltak.

Ugyanis 2016 októberében a már 107%-on tartózkodó kötvény egy hónapon belül emelkedni kezdett és hosszú ideig 116%-on tartózkodott. A kötvényt a Goodyear Tire&Rubber azért bocsájtotta ki, mert a gazdasági válság nem kímélte az autóipart sem. A kötvény kibocsátására 2015 január 1-én került sor, 282 millió dollár értékben, 1000 dolláros névértéken.

A kötvények féléves kifizetésűek és a vállalat egyenként 8,75%-os dollár kamatot fizet azóta is a befektetőknek. Az eltelt időszak óta a vállalat törzstőkéje valamelyest stabilabb lett, de 2015-ben ismét tőkére volt szüksége a vállalatnak, ekkor bocsátották ki 5,125%-os kamatfizetésű kötvényt. A GoodYear részvénye 2017-ben nagyot vesztett értékéből és az addigra elért 32 eurós részvényárfolyam már a múlté, jelenleg a GoodYear részvényei 13,14 eurót érnek.

Egy kis időre a GoodYear mindenféle fejlesztést felfüggesztett, így például ki vonult a versenysportból is. De a napokban a Goodyear bejelentette, hogy ismét megméretteti magát az európai és a nemzetközi autósportban. Az abroncsgyártó vállalat új termékcsaládot fejlesztett ki a FIA World Endurance (WEC) bajnokságra, ezen belül pedig a le mans-i 24 órás versenyre. A németországi Hanauban és a luxemburgi Colmar-Bergben működő innovációs központjaiban a Goodyear immár több mint egy éve dolgozik egy új termékcsalád kifejlesztésén a Le Mans prototípusok számára.

Az abroncsokat a Goodyear legújabb, nagy teljesítményű autók és versenyautók számára készülő Eagle F1 SuperSport termékeivel együtt fejlesztik és gyártják. Az új abroncsok a 2019/2020 WEC versenyszezon kezdetén, augusztusban debütálnak a Silverstone-ban rendezett versenyen. A Goodyear visszatérése azt jelenti, hogy a híres márkával ismét számolni kell a globális autóversenyzés világában, méghozzá mindjárt a sportág egyik legikonikusabb helyszínén. 250 ezer fős közönségével a Le Mans az egyik legnagyobb nézőszámot vonzó sportesemény a világon.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!