e-mobilitás

A Tesla már biztos történelmet írt

By 2020.02.11. július 3rd, 2020 No Comments
Ahogy a tavalyi évben dominálta a Tesla Model 3 a piacot, úgy nagy valószínűséggel az idei sem fog máshogy alakulni, köszönhetően a kínai Gigafactory megnyitásának, illetve a Model Y érkezésének.

A napokban már szemtanúja lehettünk egy történelmi eseménynek, mikor is a Tesla részvényei szinte az egekbe szöktek 350 euróról, egészen 850 euróig. Nagyok úgy tűnik, hogy megkezdődött a Tesla kultusz, azaz mindenki számíthat arra, hogy Elon Musk még nagyobbakat fog alkotni ez idei évben. Sok befektető igen jól járt a heti Tesla csúccsal. Egy befektető a WallStreetBets-nél például a Reddit nevezetű közösségi médián posztolta ki, hogy a Tesla részvények hirtelen emelkedésének köszönhetően 4,3 millió dollárt keresett a keddi kereskedési nap végén, szinte meg háromszorozva eredeti befektetését.

Eközben a Model 3 is hozza a szokásos eladási rátákat, sőt az is kiderült, hogy 2019-ben az összes eladott elektromos autó 15%-a Model 3 volt. A Tesla piaci értéke 2019 júniusához képest ötszörösére emelkedett, az amerikai autógyártó már nagyobb, mint a Volkswagen és a Daimler együtt, így a Toyota Motors után a második helyre emelkedett a cég kapitalizációs tőkéje. A Tesla tavaly 367.500 db autót adott el, ami mintegy 50 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és ezzel teljesítette a 2019-re előirányzott 360-400 ezer közötti célszámot. A tavalyi utolsó három hónapban 112.000 autót adott át a kereskedőknek, 23 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A cég azzal számol, hogy tavalyhoz képest az idén 36 százalékkal több, mint 500.000 autót szeretne leszállítani.

A Tesla részvényárfolyama a negyedéves kiváló jelentésnek és a befektetőknek köszönhetően 14,88%-ot emelkedett heti szinten, míg 59,2%-ot az utolsó egy hónap alatt. A Tesla árfolyama 747 dolláron zárt a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!