Kopernikus részvénykosár

A Walt Disney bejelentette negyedéves eredményeit

By 2020.08.10. október 1st, 2020 No Comments
Walt Disney jelentése alapján az előző negyedév bevétele 11,87 milliárd dollár lett, mely a vártnál alacsonyabb eredmény, illetve 42%-kal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

A vidámpark részlege 3,5 milliárd dolláros kárt szenvedett a hivatalos bejelentés alapján a koronavírus miatt. A hígított részvényenkénti eredmény (EPS) 0,08 dollárra jött ki, szemben az előző évi 1,34 dollárral. Viszont ennek ellenére is felülmúlta a Wall Street előjelzéseit.

A vállalat részvényei ezen a héten 11,84%-ot emelkedtek. A Walt Disney nemcsak meséiről és kalandparkjairól híres, hanem jelenleg és a jövőben is jó lehetőség lehet a streeming szolgáltatás kedvelőinek, hiszen a koronavírus időszakában közel 600 millió új felhasználó csatlakozott szolgáltatásához. A Walt Disney piaci kapitalizációs tőkéje jelenleg 234,3 milliárd dollár, míg éves szinten 0,68%-os osztalékot fizet befektetőinek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá