GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A SotfBank és a Vision Fund tervek

By július 20, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A SoftBank Csoport az egyes befektetőktől pénzt hoz a Vision Alapba, de egyre kevesebb a remény, hogy a japán technológiai konglomerátum által megalapított alap sikeres lehet.

A japán Nomura Holdings vezető értékpapír-társaság elkötelezett a befektetés mellett, a SoftBank Group vezetőségével felkészültek a tovább értékesítésre.

A Vision Fund egy 100 milliárd dolláros befektetési eszköz, amelyet részben a Szaúd-Arábia szuverén befektetési alapjai finanszíroztak, ez az alap az utóbbi időben gyengén teljesített, mivel számos olyan társaság nyeresége romlott, amelybe a SoftBank befektetett. Az alap megalakulását követően szárnyalt a részvény, 2019 márciusában a befektetési hozam 29% volt. De ez év márciusában mínusz 1%-ra esett vissza. Ez arra kényszerítette az SoftBank-ot, hogy vizsgálja felül a Vision Fund 2 tervét. A SoftBank teljes mértékben kihasználta a tőkepiacokat a növekedés elérése érdekében. A csoport mintegy 150 milliárd jent (1,4 milliárd dollárt) fizetett a pénzügyi intézmények befektetési banki műveleteire, például kötvénykibocsátás aláírására az elmúlt öt évben. Míg a Vision Fundnak egy ideje be kell fagyasztania a nagy befektetési projekteket, a SoftBank azt tervezi, hogy 4,5 billió jen jövedelmet generál az eszközök felszámolása és eladása révén. A SoftBank június 23-án bejelentette, hogy eladja a T-Mobile egyesült államokbeli telekommunikációs társaságban fennálló részesedését. A piaci ár alapján az eladások várhatóan akár 20 milliárd dollárt is elérhetnek.

A SoftBank IPO volt a történelem második legnagyobb tőzsdei debütálása az Alibaba Group kínai e-kereskedelmi óriáscsoport amerikai tőzsdei bevezetését követően. A Nomura befektetési bankárjaként, Okuda részt vett az SoftBank konvertibilis kötvényeinek kibocsátásában 2003-ban Az érintett vezetők állítólag még akkor megkezdte a második Vision Alap megvitatását, amikor az SoftBank csak az elsőt vette fontolóra.

2017-ben a SoftBank 2029-es lejárattal egy 4%-os vállalati kötvényt bocsájtott ki, darabonként 100 ezer eurós címletekben. A kötvény féléves kamatozású, így márciusban és szeptemberben fizet kamatot befektetői részére.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!