GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Jaguár Land Rover vezérigazgatója nyugdíjba szeretne vonulni

By február 11, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Jaguár Land Rover vezérigazgatójának, Ralf Speth-nek idén szeptemberében fog lejárni a szerződése.

De azt a 64 éves vezető nem tervezi meghosszabbítani, viszont a Jaguár-nál maradna, méghozzá a felügyelőbizottság alelnöki posztján. Alelnökként elmondhatja, hogy Nagy-Britannia legnagyobb autógyártójának történelmi újjászületését nézheti, igaz a válság után több ezer munkahelyet kellett megszüntetnie és milliárdokat kellett leírnia veszteségként a múltbeli befektetéseiben. Ralf Speth tíz évig töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a Jaguár Land Rover vállalatnál.

Mérnökként korábban húsz évig a BMW-nél dolgozott. 2000-ben csatlakozott a Ford Motor-hoz, amely ebben az évben vette meg a Land Rovert, de később, 2008-ban eladta a Tata Motors-nak.

Ralf Speth vezetése alatt 2014-ben nyitotta meg a márka első kínai gyárát és a cég eladási nyolc egymást követő évben növekedtek az irányítása alatt. Ralf Speth felügyelete alatt az üzleti vállalkozás megnyitotta Szlovákiában és Brazíliában a Jaguár Land Rover telephelyeit és gyártósorát, valamint egy motorgyárat is kiépített Kínában. Az elnök elmondhatja azt is, hogy nemrég a vállalata felépítette első, teljesen elektromos autóját, a Jaguar I-Pace-t, amely nemzetközi díjak gyűjteményét kapta meg. Az anyacég a Tata Motors a hétvégén közölte gyorsjelentésében, hogy a Jaguar Land Rover bevétele éves alapon 3 százalékkal emelkedett és a korábbi veszteségből is sikerült nyereségbe fordulni. A cég vezetősége azonban kiemelte, hogy a koronavírus terjedése számukra különösen nagy kockázattal járhat, hiszen a 2019-es növekedés nagyrészt a kínai értékesítéseknek köszönhető. Jelenleg meg nem erősített hírek alapján, a Tata Motors igazgatósági tagját, Hanne Sorensen-t, a Maersk tartályhajó-társaság korábbi vezérigazgatóját választották meg lehetséges helyettesének.

A Jaguár/Land Rover cég vezetői elmondhatják, hogy az elmúlt egy hónap alatt 94,75%-ra emelkedett vissza a cég 2017-ben kibocsájtott 2,2%-os fix kamatozású vállalati kötvénye, amely ráadásul 2024-ben jár le.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!