Kopernikus részvénykosár

A Mastercard a Samsumg-gal üzletel és a koronavírus ellen harcol

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Mastercard a múlt héten bejelentette globális partnerségét a Samsung-gal, annak érdekében, hogy kiterjeszthető Pay on Demand platformon keresztül lehetővé tegye a digitális hozzáférést a feltörekvő piacokon a fogyasztók és a kisvállalkozások számára.

A Mastercard Pay on Demand platformjának célja a digitális beilleszkedés felgyorsítása azáltal, hogy összehozza a pénzügyi intézményeket és az eredeti berendezések gyártóit, hogy holisztikusan megoldják a feltörekvő piacokon szereplő, korlátozott eszközfinanszírozással rendelkező vállalatok problémáit. A Mastercard adatszolgáltatási elveivel összhangban a megoldás lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy fizetési mód szerint hozzáférjenek az eszközökhöz. Ezen felül a Mastercard is úgy döntött kiveszi a részét a napjainkban tomboló koronavírus megfékezésében, ezért a vállalat 25 millió dollárt ajánlott fel a vírus elleni gyógyszer kifejlesztésére és gyártására.

A Mastercard vállalat részvényei ezen a héten 9,63%-ot korrigáltak. A korrigálás okához a Mastercard vállalat szóvivője szerint az is közre játszott, hogy több százezer magánszemély álhírek miatt, inkább készpénzfizetést választott a kártyás fizetés helyett, holott a koronavírus miatt egészségügyileg sokkal biztonságosabb használatot jelent a kártya használata. A Mastercard vállalat részvényei viszont hosszútávon továbbra is jó befektetésnek számít, hiszen 2009-től 2020 januárjáig átlagosan több, mint 7%-ot erősödtek éves szinten. Ráadásul a vállalat részvénye 321,5 euróról korrigált vissza a jelenlegi gazdasági helyzetben 202,3 euróra, ami nagy potenciált jelent a jövőben hosszú távú befektetést keresőknek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!