Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A BASF és a CDC 25 éves kapcsolata

By október 5, 2020 október 7th, 2020 No Comments
A BASF és a neves CDC szántóföldi növénytermesztési szervezet között már 25 éves partnerség áll fenn.

Több, mint 12 millió dollár értékben a BASF már befektetett a növénygenetika kutatásába és fejlesztésébe, a létesítmény-fejlesztésekbe, valamint az új búzafajták értékesítésébe az elmúlt két évtizedben a CDC-vel közösen. Az új tervek szerint a cél egy továbbfejlesztett növénynemesítő létesítmény építése, csökkenteni szeretnék a növények termesztésének idejét, ezzel költséghatékonyabb megoldást biztosítva. A BASF álláspontja szerint a növénytermesztés fejlesztése kulcsfontosságú a föld számára.

A vállalat részvényeinek árfolyama ezen a héten 5,05%-ot erősödött. A BASF osztalékfizetése messzemenőig a legmagasabb, hiszen éves szinten 6,34%-ot fizet befektetőinek. Az is csábító lehet a befektetőknek, hogy ismét likvid tőkéhez jutott a BASF, hiszen lezárta Construction Chemicals üzletágának eladását a Lone Star, a globális magántőke-társaság egyik leányvállalatával. A vételár készpénz és adósságmentes alapon 3,17 milliárd euró lett. A cég 1990-től folyamatosan jól teljesít a tőzsdén, mivel termékeit nemcsak megújítja, hanem az utóbbi időszakban több millió eurót fordít környezetvédelemre és társadalmi felelősségvállalásra.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!