Egyedi részvények

A McCormick &Company középtávon nyújt befektetési lehetőséget

By május 11, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A McCormick &Company egy amerikai élelmiszer-ipari vállalat, amely fűszereket, fűszerkeverékeket, fűszereket és egyéb aromatermékeket gyárt, forgalmaz ipari, kereskedelmi mennyiségben.

Ezenkívül, vendéglők, intézményi és helyi piacokon is megtalálható a termékeik. A vállalat szerepel a Fortune 1000 vállalatai között. Elmondhatjuk azt is, hogy a McCormick körülbelül 11.700 fő alkalmazottal rendelkezik. A társaság központja 2018 harmadik egyedévében a Sparksból a Marylandi Hunt Valleybe költözött. Márkái között szerepel a McCormick, a Zatarain, a Lawry és az Old Bay fűszer. Franciaországban közkedvelt terméke a Frank Red Hot és a Mojave Foods. Ezenkívül Olaszországban, Ázsiában, az Egyesült Államokban, Portugáliában és Kanadában ínyencségeket gyárt és forgalmaz. Köztük például megtalálható a Cattleman’s, a Giotti, az El Guapo és az Ínyenckert fűszerezés is, de előszeretettel használják a cég jellegzetes mustárjait is.

Willoughby M. McCormick 1889-ben 25 éves korában kezdte meg üzleti tevékenységét Baltimore-ban.

A tulajdonos egyik szobájából és egy pincéből kezdték a termékeket háztól házig értékesíteni, amelyek már akkor tartalmaztak gyökérsört, aromakivonatokat, gyümölcsszirupokat és gyümölcsleveket. Később McCormick a terjeszkedés keretében megvette az F.G amerikai vállalatot, az Emmett Spice Company-t és ezzel belépett a fűszeriparba. 1903-ban Willoughby és testvére, Roberdeau megalapították Maine-ben a mai McCormick &Companyt. A McCormick 1947-ben megszerezte a San Francisco-i kávé, fűszer és aroma forgalmazókat, felvásárolta a rivális A. Schilling&Company-t. A társaság 2000-ben megvásárolta a francia Ducros-t, amelyet később McCormick France-nek nevezett el. 2003-ban a McCormick felkerült a Standard&Poor’s 500 indexébe. Majd megszerezte az Egyesült Királyság UniqSauces és a Louisiana Zatarain’s vállalatot, illetve eladta ennek a csomagolóüzemeit. A McCormick 2011-ben a vállalat 38 millió dollárért megvásárolta a Kitchen Basics vállalatot, majd ugyanebben az évben 291 millió dollárért megvásárolta a Kamis S.A.-t, egy magántulajdonban lévő lengyel társaságot, amelynek vezető márkái  között, fűszerek,mustárok és más aromatermékek találhatóak meg szerte Lengyelországban. Emellett 85 millió dollár részesedést kért a Kohinoor Specialty Foods indiai forgalmi részesedéséből, miután sikerült részvényesként bevásárolnia magát a cégbe. Jelenleg a vállalat a basmati rizs és az indiai fűszerkeverékek legnagyobb forgalmazója.

A McCormick&Company vállalat részvényei az elmúlt héten 6,39%-ot emelkedtek. Évről évre emelkedő tendencia figyelhető meg az élelmiszer vásárlás területén, az eltelt időszakban folyamatosan tudott emelkedni a cég részvény árfolyama, így a vállalat befektetésre ajánlott. A McCormick&Company cég kapitalizációs tőkéje mára már eléri a 20 milliárd dollárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!