A Fuchs Petrolub pozitív évkezdése 697 millió eurós árbevétellel és 101 millió eurós bevétellel meghaladta várakozásokat.

A pozitívumokat Kínának (autóipari szektor erős kereslete lendítette fel) és az ottani értékesítésnek köszönhető. Észak-és Dél-Amerika szintén rendkívül pozitívan fejlődött a cég korábbi számaihoz képest. A Fuchs Petrolub SE. 2021 első negyedévében 13%-kal haladta meg az előző évi bevételt. Az első negyedév erős kereslete részben a felzárkózási hatásokkal magyarázható. Az EBIT 101 millió euróval azaz 40%-kal haladta meg az előző évit. A Fuchs Petrolub SE. adózott eredménye 39%-kal 71 millió euróra nőtt. A Fuchs Petrolub SE. szeretne profitálni az olajkitermelésből, a megnövekedett kenőanyagok értékesítéséből, illetve a pozitív növekedési trendből. A cég felvásárlások előtti szabad cash flow-ja 31 millió euró volt, ami jóval meghaladva az előző évet. A menedzsment most 2,7 és 2,8 milliárd euró közötti árbevételre számít 2021-ben. A csoport ebben az évben 330-340 millió euróra kívánja emelni a kamatok és adók előtti eredményt.

A német Fuchs Petrolub SE. részvényárfolyama ezen a héten 1,25%-ot korrigált. A világjárvány hatásai különösen a tavalyi év első felében sújtották Fuchs Petrolub-ot, de úgy tűnik a vállalatnál megindult a fellendülés. A Deutsche Bank elemzői szerint részvény egy új, hosszú távú emelkedő trend kezdetén lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!