Telemedia részvénykosár

A Facebook elhagyja Európát?

By 2020.09.28. szeptember 30th, 2020 No Comments
Az Európai Bíróság júliusban hozott ítélete nem engedélyezi, hogy európai felhasználók adatait az USA-ba továbbítsák.

Írország legfelsőbb bíróságán ezután eljárás indult a Facebook ellen, melyben felszólították a vállalatot, hogy fejezze be az európai felhasználók adatainak kezelést az USA területén. A The Guardian legfrissebb hírei alapján a Facebook adatvédelmi igazgatója, Yvonne Cunnane erre úgy reagált, hogy hogy kész akár teljesen leállítani a Facebook és az Instagram működését Európában, amennyiben az új szabályozás ellehetetleníti, hogy adatokat továbbítsanak EU-tagországokból az Egyesült Államokba.

A vállalat részvényeinek ára ezen a héten 0,91%-ot emelkedett több hetes korrekció után. Elmondható, hogy az utolsó negyedévben napi átlagban használók száma 12 százalékkal, 1,79 milliárdra emelkedett, egyre többen használják a Facebook hirdetési platformjait a jövőben is, ráadásul a Facebook folyamatosan fejleszti kapcsolatait más cégekkel, ezen kívül fejleszti az Instagrammot, a Messengert is. Az is kedvezhet a befektetőknek, hogy a legutolsó negyedévben a cég reklámbevétele 10 százalékkal, 18,321 milliárd dollárra nőtt, illetve a Zacks elemzői szerint jövő év elejéig újabb 6%-kal növekedhet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá