A Costco Wholesale erőteljes növekedést produkál, mivel a vásárlók a raktáraiba áramlanak, ahol a nagy tételben történő árképzéssel megtakaríthatnak.

Az idén emelkedő benzinárak tovább fokozták a Costco üzemanyagtöltő állomások forgalmának lendületét. A Costco részvénye, az Egyesült Államok második legnagyobb raktárklub-üzemeltetője a Walmart Sam’s Club mögött. A cég részvénye az elmúlt huszonegy kereskedési nap alatt 13%-kal emelkedett, és jelenleg 534 dollár körül áll.

A Costco kiváló minőségű árukat kínál kedvező áron, ami vonzó a fogyasztók számára. Ez teszi rendkívül relevánssá a jelenlegi rekordmagas infláció idején és ez magyarázza a kiskereskedőnek a világjárvány kezdete óta a szokásosnál nagyobb forgalomnövekedését.  A Costco a pénzügyi harmadik negyedévében 51,6 milliárd dolláros nettó árbevételt ért el, ami 16,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ha összehasonlítjuk a Costco elmúlt évtizedben elért 8,2%-os éves növekedési ütemével, a legutóbbi negyedév 16,3%-os növekedési üteme igencsak lenyűgöző.

A Costco Wholesales részvényárfolyama ezen a héten 0,68%-ot esett. A vállalat harmadik negyedéves értékesítését a vásárlási gyakoriság 5,6%-os növekedése és az átlagos tranzakcióösszeg 7,6%-os emelkedése táplálta. A Costco tagsággal rendelkező háztartások száma 64,4 millióra nőtt, ami 6%-kal magasabb, mint a tavalyi harmadik negyedévben. Emellett a megújulási aránya az Egyesült Államokban 92,3%-ra nőtt, világszerte pedig 90%-on állt, ami azt mutatja, hogy a kiskereskedő képes fenntartani és új ügyfeleket vonzani a raktáraiba.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá