A Walmart a héten megerősítette, hogy megkezdte a vállalati alkalmazottak elbocsátását. A hír körülbelül egy héttel azután érkezett, hogy a vállalat csökkentette profitkilátásait és figyelmeztetett, hogy a fogyasztók az infláció miatt visszavettek a szabad felhasználású kiadásokból.

A CNBCnek egy, az ügyet ismerő személy elmondta, hogy mintegy 200 munkahelyet szüntettek meg. A Walmart az ország legnagyobb munkáltatója, közel 1,6 millió munkavállalóval az Egyesült Államokban.

A vállalat, amelyet az ország gazdaságának előrejelzőjeként tartanak számon, július 25-én megijesztette a befektetőket, amikor csökkentette a negyedéves és az egész éves profitra vonatkozó előrejelzését. Ez a figyelmeztetés dermesztő hatással volt a kiskereskedelmi ágazatra, magával rántotta a Macy’s és az Amazon részvényeit.

A Walmart akkor azt mondta, hogy mivel a vásárlók többet költenek a szükséges dolgokra, például élelmiszerekre és üzemanyagra, kihagyják a magas árrésű árucikkeket, köztük a ruházati cikkeket.

Azt mondta, hogy csökkentenie kell az árakat, hogy többet adhasson el ezekből a cikkekből, különösen, mivel az áruházaiban és a versenytársak, például a Target és a Bed Bath&Beyond áruházaiban felhalmozódott a készlet. Még ugyanazon a héten a Best Buy csökkentette nyereség és értékesítési előrejelzését, mondván, hogy a fogyasztói elektronika iránti kereslet lanyhulását tapasztalja a nagy értékű, diszkrecionális vásárlások, amelyeket egyes vásárlók elhalaszthatnak.

A Walmart részvényárfolyama ezen a héten 3,75%-ot esett vissza. A Walmart a Getaway egészségügyi és wellness-vendéglátóipari vállalattal „mini kiskereskedelmi” szolgáltatásokat indítana, hogy kis vegyesboltokat hozzon létre országszerte. A Walmart nemrégiben bejelentette, hogy a ruházati cikkek árainak csökkentését tervezi, hogy megpróbálja eltüntetni a felesleges készleteket.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá