A brit Reckitt Benckiser, a Dettol és Lysol tisztítószerek, illetve a Durex gyártója felülmúlta a második negyedévi értékesítési várakozásokat, miután az áremeléssel ellensúlyozta az emelkedő inputköltségeket.

A vállalat közölte, hogy a negyedéves hasonló árbevétel 11,9%-kal nőtt, változatlan árfolyamon számolva, megelőzve a 6,8%-os növekedést, amelyet az elemzők vártak a vállalat által közölt felmérés szerint. Az angol-holland multinacionális fogyasztási cikkeket gyártó Reckitt vállalat 2021-ben 775 millió fonttal járult hozzá India bruttó hazai termékéhez, és több mint 69.000 munkahelyet támogatott, áll az Oxford Economics jelentésében.

A Reckitt Benckisher részvényárfolyama ezen a héten 1,78%-ot esett. A Reckitt Benckiser Group plc részvényei átlagosan „vásárlás” ajánlást kaptak a hat hitelminősítő cégtől, amelyek jelenleg foglalkoznak a céggel, írja a Marketbeat Ratings. A Kraft Heinz csoport és a Reckitt Benckiser, a Scholl, Veet, a Nurofen és a Strepsils gyártója egyaránt felfedte, hogy tavasszal kétszámjegyű áremelést hajtott végre, ami hozzájárult a vártnál jobb eladásokhoz.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá