e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

A NIO 2023-ban ismét jó lehetőség lehet

A NIO 2021-ben igen pozitív fogadtatást kapott, 2022-ben viszont a nagyobb vesztesek közé tartozott, mivel tavaly a cég részvénye 69%-ot zuhant. Ennek ellenére a legtöbb elektromos járműgyártótól eltérően a NIO az év során továbbra is jobban teljesített, részvényei azonban belekeveredtek a tőzsdei vérengzésbe, mivel a befektetők a makrogazdasági félelmek közepette inkább megváltak a papíroktól. A jelenlegi árakon a NIO ritka lehetőség lehet egy gyorsan növekvő iparágban, így a szakértők hatalmas növekedést várnak a cégtől 2023-ban. 

A NIO részvényárfolyama ezen a héten 15,19%-ot emelkedett. A NIO 2022-ben erős vállalat volt, de a részvények a makrogazdasági félelmek miatt összeomlottak. A NIO egyik nemrégiben bevezetett EV modellje már most a legkelendőbb prémium szedán Kínában. A NIO 2023-as vállalati stratégiája magasabbra küldheti a részvényeit, különösen most, hogy olcsónak tűnik.

 

Az Xpeng új járművel és árcsökkentéssel támad Európában

Az XPeng iránti keresletnek növekednie kell, mivel a szakértők egyetértenek abba, hogy az árcsökkenés jó hatással lesz a vállalat eredményére. Ahhoz, hogy az XPeng nyereséges legyen, a vállalatnak drámai értékesítési növekedést kell produkálnia. Ebben segíthet a két új EV-modell, amelyeket 2023. február 3-án mutatnak be Európában. Az XPeng növelni szeretné Európában elérhető járműveit, tekintve, hogy a jövőben a piaci kereslet még jobban megnőhet a kontinensen, mint azt a szakértők várták. 

Az XPeng részvényárfolyama ezen a héten 13,99%-ot emelkedett. A Central Asset Investments&Management Holdings HK Ltd új részesedést szerzett az XPeng Inc. vállalatban a harmadik negyedév során – derül ki a vállalat legutóbbi, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott jelentéséből. Más intézményi befektetők és fedezeti alapok is a közelmúltban növelték a jelenleg birtokukban lévő XPeng részvények mennyiségét.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Bajban lehet az UnitedHealth és az EMIS csoport üzlete?

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyelete vizsgálatot indított az UnitedHealth Group legutóbb bejelentett felvásárlása kapcsán. Az egészségügyi óriás nemrég jelentette be az EMIS csoport akvizícióját. A két cég 2022 januárjában egyeztek meg hivatalosan, és a tulajdonjog teljes értékét 1,51 milliárd dollárra állapították meg. A Verseny- és Piacfelügyelet viszont úgy véli, hogy az akvizíció sértheti az egészségügyi versenypiacon lévő kisebb vállalatokat, így kötelezte az UnitedHealth Group-ot egy teljes felülvizsgálat végrehajtására. 

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 0,39%-ot korrigált. A Wall Street konszenzusos besorolása vétel, a konszenzusos árcél pedig 2023-ra szilárd megtérülési potenciált feltételez. A piac által feltételezett kilátások (az opciós árak alapján számítva) a UnitedHealth Group részvényeknél továbbra is vételi lehetőség.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

A Meta ismét bírósági ügybe keveredett

A Meta-t ismételten 390 millió eurós pénzbírsággal sújtották az uniós adatszolgáltatási szabályok megsértése miatt. Az Ír Adatvédelmi Bizottság szerint a Meta adatgyűjtése a Facebookon és az Instagramon megjelenő hirdetésekhez törvénytelen volt. A Meta-nak, amely mindkét platformot birtokolja, három hónapja van arra, hogy módosítsa az adatok beszerzésének és felhasználásának módját a hirdetések célzásához. A Meta “csalódott” és fellebbezni kíván, hangsúlyozva, hogy a személyre szabott hirdetések egyáltalán nem sértik az adatgyűjtési törvényeket. 

A Meta Platform részvényárfolyama ezen a héten 8,85%-ot emelkedett. A Meta Platform jelentős beruházásokat hajt végre a hosszú távú, fenntartható növekedés biztosítása érdekében. A metaverseny-stratégia jelentős mértékben rontja a META pénzügyi helyzetét. A 350 milliárd dollár alatti piaci értékeléssel a META igazi vételnek számít.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

A L’Oréal nulla emisszióra törekszik

A L’Oréal bejelentette, hogy együttműködésbe kezdett a Net-Zero Now klímavédelmi platformmal a Net-Zero Szalonok Program fejlesztése érdekében. Az új szén-dioxid-csökkentési tervek kidolgozása segíti a szalonokat a kibocsátás kiszámításában, nyomon követésében és csökkentésében. Az átfogó cél a létesítmények „nettó nulla szalon” minősítése. A L’Oreal cég az Egyesült Királyságban csaknem 31.000 fodrászszalonnal rendelkezik, viszont úgy véli, hogy a kezdeményezés segíthet csökkenteni a károsanyag-kibocsátást az egész iparágban. 

A L’Oreal részvényárfolyam ezen a héten 0,56%-ot emelkedett. A L’Oréal a CES® 2023 kiállításon két új technológiai prototípust mutatott be, amelyek bővítik a szépség kifejezéséhez való hozzáférést: A HAPTA, az első kézi, ultraprecíz, számítógépes sminkapplikátor, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású emberek szépségápolási igényeinek kielégítésére terveztek. Valamint a L’Oréal Brow Magic, az első otthoni elektronikus szemöldök sminkapplikátor, amely másodpercek alatt személyre szabott szemöldökképet biztosít a felhasználók számára.

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead és a WHO közös projektbe kezdett

Az Egészségügyi Világszervezet és a Gilead Sciences új megállapodást írt alá 304.700 ampulla AmBisome adományozásáról, kiterjesztve korábbi megállapodásukat. A termék kifejezetten az aspergillózis kezelésére van fejlesztve. Az új, hároméves együttműködés (2023-2025), amely 11,3 millió USD-ra becsülhető, pénzügyi támogatást is tartalmaz, amely ellátást is biztosít a betegek számára. A Gilead elkötelezett, hogy a jövőben újabb gyógyszerekkel is támogassa a WHO terveit. 

A Gilead Sciences részvényárfolyama ezen a héten 1,13%-ot emelkedett. A Gilead Sciences Inc. egy olyan biofarmáciai vállalat, amely több mint három évtizede törekszik áttörések elérésére az orvostudományban, azzal a céllal, hogy minden ember számára egészségesebb világot teremtsen. A vállalat elkötelezett az életet veszélyeztető betegségek, köztük a HIV, a vírusos hepatitis és a rák megelőzésére és kezelésére szolgáló innovatív gyógyszerek fejlesztése mellett. A Gilead világszerte több mint 35 országban működik, központja a kaliforniai Foster Cityben található.

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

Az Amazon belép az NFT bizniszbe

Az Amazon hamarosan a Fortune 500 legfrissebb vállalatává válhat, amely belevág az NFT üzletbe. Az e-kereskedelmi óriás azt tervezi, hogy idén tavasszal elindít egy „digitális eszközök vállalatot”, ami nem más, mint az első NFT kezdeményezés a cégtől. Egy névtelen forrás szerint a vállalat fókuszában a blokklánc alapú játékok állnak, amelyek NFT-kkel jutalmazzák a játékosokat. Az NFT üzlet lehetősége az AWS és az Ava Labs közötti partneri kapcsolat miatt jött létre, mely az Avalanche blokklánc mögött áll.

Az Amazon részvényárfolyama ezen a héten 4,75%-ot emelkedett. A Berkshire Hathaway 2018-as részvényesi közgyűlésén Warren Buffett azt mondta, hogy “rossz döntést hozott” az Amazonnal kapcsolatban, és elkövette azt a hibát, hogy alábecsülte az e-kereskedelmi óriás potenciálját. Az Amazon azóta bekerült a portfólióba, de csak miután elérte a “tech-óriás” státuszt, és viszonylag kis pozíciót jelent a Berkshire számára.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

A Mastercard alacsonyabb bevételre számít

A Mastercard a Wall Street becsléseinél alacsonyabb bevételnövekedést jósolt a jelenlegi negyedévben, mondván, hogy az utazások iránti kereslet a jövőben is csökkenni fog. A vállalat szerint a legtöbb régióba az utazások száma a járvány előtti szintre állt vissza, ami felerősítette a félelmet, hogy 2023-ban nehéz körülmények között alakul a gazdaság, és részvényei csaknem 2%-kal 375,11 dollárra esnek. A Federal Reserve tavalyi év nagy részében végrehajtott kamatemelése után a gazdaság a lassulás jeleit mutatta, a széleskörű elbocsátások és az inflációtól való félelem pedig arra készteti a fogyasztókat, hogy többet spóroljanak.

A Mastercard részvényárfolyama 0,2%-os mínuszban zárta a hetet. A Mastercard vállalat a vártnál jobb negyedik negyedéves eredményeket mutatott. Az előrejelzése, mint mindig, egy kicsit homályosabb lett. David Togut elemző szerint a vállalat a 2023-as pénzügyi évre GAAP alapon az alacsony tízes nagyságrendű bevételnövekedést várja, szemben az Evercore ISI 12%-os és a Wall Street-i 13%-os becslésével.

 

Egyedi részvények:

A Danaher elemzői becslések szerint kiváló részvény lehet 2023-ban is

Adobe stock 2023: vásárlás, eladás vagy tartás?

Egyedi kötvény:

Adna kölcsönt 57%-os hozamra a MC CORMICK vállalatának?

Arany:

Arany tartalékok a világban – avagy havi 20 000 forintot neked is megér

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=kDQY8jhtwgg

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!