e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Nvidia sikertörténete

Az Nvidia részvényeinek árfolyama a 2017 óta 48 dollárról több, mint 2,5-szeresére emelkedett. A cég papírjainak értéke jelenleg körülbelül 125 dollár, elsősorban az eladások kedvező változásai miatt. Ebben az időszakban a társaság erőteljes, 206%-os bevételnövekedést könyvelhetett el és a részvények száma 5,4%-kal emelkedett. Továbbá, ugyanebben az időszakban az S&P 500 40% körüli hozamot ért el, ami azt jelenti, hogy az Nvidia részvényeinek 2017 vége óta sikerült erősen megvernie az indexet. A cég összbevétele 206%-kal nőtt a 2018-as pénzügyi év és 2022 között 9,7 milliárd dollárról, 29,7 milliárd dollárra.

Az Nvidia részvényárfolyama ezen a héten 3,92%-ot esett. Az Nvidia egy technológiai erőmű, amely uralja a GPU-ipart. A vállalatnak rövidtávon a játékipar és a kriptográfia ellenszéllel kell szembenéznie, ami megtizedelte a növekedést. Hosszú távon az üzletág a szekuláris növekedési trendekből profitálhat a játék, az adatközpontok, az AI és még a Metaverse területén is.

 

A Volkswagen meghatározta a Porsche végleges árát

A Volkswagen AG részvényenként 82,50 euróban határozta meg a Porsche végső jegyzési árát, 75 milliárd euróra (73 milliárd dollárra) becsülve a céget, ezzel igyekszik bebizonyítani, hogy az ikonikus sportautó-márka képes megkerülni a tőkepiaci hanyatlást. A Volkswagen felügyelőbizottsága és végrehajtó bizottsága szerda késő délutáni ülésén elfogadta a végső listaárat, amely a befektetőknek először kínált 76,50-82,50 eurós sáv felső határt. A Porsche az első kereskedési napot fogja csütörtökön nyitotta Frankfurtban.

A Volkswagen AG. részvényárfolyama ezen a héten 10,77%-ot esett. A Porsche AG 82,33 eurón zárt a hétvégére.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UnitedHealth egészségre törekszik

Az UnitedHealthcare és a Peloton Interactive megújította és kibővítette partneri kapcsolatát annak érdekében, hogy javítsa ügyfeleik általános jólétét. Az újonnan kibővített megállapodás értelmében akár 10 millió UnitedHealthcare ügyfél is jogosulttá válhat a Peloton App tagság éves előfizetésére. Ez magába foglalja a Peloton Bike, Bike+ és Tread termékek korlátlan használatát. Nem ez az első program a cégtől, mely megkönnyíti ügyfeleinek életét. 

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 2,59%-ot esett viszza.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Meta teljes biztonságot szeretne a választásokon

A Facebook anyavállalata, a Meta bejelentette, hogy két különálló, Kínából és Oroszországból származó, titkos befolyással foglalkozó hamis fiókhálózatot észlelt és zárt le. A Meta közzétett jelentése szerint a kínai hálózatban volt néhány olyan fiók, amely a politikai spektrum mindkét oldalán amerikainak adta ki magát. A Meta nyilvánosan részletezte az eltávolítást, mivel továbbra is fokozott készenlétben áll az amerikai félidős választásokba való külföldi beavatkozás miatt.

A Facebook (Meta) részvényárfolyama ezen a héten 3,98%-ot esett.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft nem hagy fel a terjeszkedéssel

A Microsoft számára nem elég, hogy a vállalat épp a játékipar valaha volt legnagyobb felvásárlását tervezi végrehajtani, de emellett további bővítéseket is tervez, értesülések szerint épp a rivális Sony hazájában, Japánban. A Microsoft-nak jelenleg annyi pénze van, hogy az infláció miatt kénytelen költekezni, ha meg akarja őrizni annak értékét. A vállalat úgy látja, hogy a cégek felvásárlása sokkal előnyösebb, mint a játék licenszek megvétele Game Pass kínálatához. 

A Microsoft részvényárfolyama 2,95%-ot esett ezen a héten.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Coca Cola a Liverpool FC hivatalos partnere 

A hosszú távú együttműködés során az LFC és a Coca-Cola egyedi, pénzért nem vásárolható pillanatokat és limitált példányszámú árudíjakat biztosít a klub férfi és női csapatainak. A partnerség a Coca-Cola gazdag örökségére épül, amely a labdarúgást egészen a világszínvonalig támogatja. A futballnak megvan az az ereje, hogy összehozza az embereket, és a Coca-Cola vezetése alig várja, hogy Európa-szerte jutalmazza meg a szurkolókat felejthetetlen pillanatokkal.

A Coca-Cola részvényárfolyama a héten 5,5%-ot korrigált. Az osztályon belüli legjobb nyereségesség, az erős márkák és a kiváló tőkeallokációs döntések a Coca-Colát a fogyasztói alapanyagok területén a legjobb minőségű vállalkozások közé emelték.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tencent videójátékkal tenné egészségesebbé az életet

A Tencent a 2021-es éves játékmegjelenítési eseményén bemutatta a Defense of Health videójátékot, melynek fő célja az emberi test, és az egészséges életmód megismerése. A cég úgy véli, hogy a játék szerves része lesz a „társadalmi szolgáltatásának”, amelynek célja a „közegészségügyi ismeretek népszerűsítése” és a „pozitívabb dolgok felfedezése”. Az új mobiljáték egyike volt a Nemzeti Sajtó- és Kiadóhivatal által jóváhagyott 73 játéknak, ahol kiemelkedő sikereket ér el. 

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,75%-ot esett.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Thermo Fisher hatalmas szélerőmű projektbe kezdett

A Thermo Fisher Scientific a közelmúltban nyolc évre szóló energiavásárlási megállapodást írt alá az Enel North America vállalattal egy 90 megawattos szélprojekt beiktatására. A Thermo Fisher hozzávetőleg 400.000 megawattóra megújuló villamos energiát vásárol, ami a vállalat jelenlegi egyesült államokbeli áramszükségletének a fele. A vállalat kibocsátás-csökkentési stratégiájának részeként a Thermo Fisher azt tervezi, hogy a legtöbb helyen globálisan megújuló energiára tér át. A cég ma már több, mint 60 telephely rendelkezik, melyek teljes mértékben megújuló villamos energiával működnek, köztük hét létesítmény képes napenergiát és szélenergiát is termelni. 

A Thermo Fisher Scientfic részvényárfolyama ezen a héten 3,32%-ot korrigált. A Thermo Fisher Scientific legalább tíz éve vagy még régebben osztalékot fizet. Ez azt mutatja, hogy a vállalat elkötelezett amellett, hogy a nyereséget megossza részvényeseivel.

 

Egyedi részvények:

Illinois Tool Works részvényeinek emelkedését várja több bennfentes

A Yumbrands a mediterrán konyhát fontolgatja a  következő lépésként

Egyedi kötvény:

Keress 4,99%-os fix kamatot dollárban a Netflix-szel

Arany:

Az arany ára inflációs védelmet nyújthat középtávon

 

Kiemelt kép forrása: newsroom.thermofisher.com

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!