e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Geely nagyobb részesedést szerzett az Aston Martinban

A Geely Holding Group bejelentette, hogy mintegy 17 százalékra növelte részesedését az Aston Martin brit sportautó-gyártó cégben. Kína egyik legnagyobb elektromos autókat gyártó cége először tavaly szeptemberben szerzett 7,6 százalékos részesedést az Aston Martinban. A megnövekedett részesedés miatt a Geely Holding az Aston Martin harmadik legnagyobb részvényese lett. A tőkeemelés részeként a Geely kinevezhet egy nem ügyvezető igazgatót az Aston Martin igazgatótanácsába, valamint egy második személyt is kinevezhet megfigyelőnek.

A Geely Automobile részvényárfolyama ezen a héten 1,4%-ot esett. A Geely a Mercedes-Benz nagy részvényese is, amely maga is jelentős befektetője és technológiai partnere az Aston Martinnak. A Geely kínai autókonglomerátum vezetője megvédte a Geely autómárka azon döntését, hogy növelni kívánja autóeladásait Oroszországban, miután a globális riválisok kivonultak a piacról Vlagyimir Putyin ukrajnai invázióját követően.

 

A BYD az önvezetésre fókuszál

A BYD, a világ vezető elektromos járműgyártója, jelentős erőfeszítéseket tesz az autonóm vezetési szektorban. A cég elkezdte megnövelni szoftvermérnökeinek számát, új kutatási részleget hozott létre, és két vezető autonóm vezetési chip-technológiával foglalkozó céggel is együttműködésbe kezdett. A BYD alelnöke, Stella Li elmondta, hogy a cég nem fogja ezzel megelőzni a Tesla-t az autonóm vezetési versenyben, de bízik benne, hogy két-három éven belül felzárkózhat a céghez.

A BYD részvényárfolyama ezen a héten 2,17%-ot emelkedett. A Teslariválisa a BYD több mint ötszörösére ugrott nettó nyereségről számolt be az első negyedévről, mivel a Warren Buffett által támogatott kínai csoport lerázta magáról a Kínában a külföldi és helyi riválisokat sújtó dühöngő árháborút és a lassabb értékesítési növekedést.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UnitedHealth az Amazonnal versenyzik

A Signify Health részvényei közel 40%-kal ugrottak meg, amikor megjelentek a hírek, miszerint az Amazon és az UnitedHealth Group is ajánlatot tesz az egészségügyi szolgáltató megvásárlására. A Signify értéke több, mint 8 milliárd dollárra rúghat. A Wall Street elemzőinek jelentése szerint az Amazon, az UnitedHealth és az Option Care Health is megjelent a legesélyesebb ajánlattevők között, közülük pedig az UnitedHealth nyújtotta be a legmagasabb, részvényenkénti 30 dollárt meghaladó ajánlatot.

A UnitedHealth Group részvényárfolyama ezen a héten 2,53%-ot korrigált. A UnitedHealth Group minőségi bevételt termel, és szabad cash flow-gépezet. A befektetőknek tehát a növekedésre (azaz a részvényárfolyam emelkedésére) kell összpontosítaniuk. A részvény a jövő hónapban emelni fogja az osztalékát. A vállalat tőkeáttétele nagyobb, mint egy évvel ezelőtt, de még mindig A+ S&P hitelminősítést kapott. A növekedési részvény alulértékeltnek tűnik, és a következő 5 évben ~13%-ot hozhat évente.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft ügyletét az Unió is jóváhagyta

Az uniós szabályozó hatóságok a napokban hivatalosan is bejelentették, hogy engedélyezik a Microsoft 69 milliárd dolláros ajánlatát az Activision Blizzard megvásárlására. A döntés három héttel azután született, hogy az Egyesült Királyság bizottsága kifejezte aggályait az ügylettel kapcsolatban. Szerintük a felvásárlás veszélyezteti a felhőalapú játékipart, ahol a Microsoft hatalmas előnnyel rendelkezik. Az uniós hatóságot viszont megnyugtatta a Microsoft, hogy nem fogja exkluzívvá tenni a felvásárlott játékokat. 

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 3,03%-ot emelkedett. A Microsoft negyedéves eredményei összességében jók voltak és mind a bevételek, mind az egy részvényre jutó eredmény tekintetében jelentős emelkedést mutattak várakozásokhoz képest. A Windows és a Surface, amelyekre komoly nyomás nehezedett, még így is lényegesen jobban teljesített a vártnál. A Bing egyre nagyobb részesedést szerez, így sokan azt feltételezik, hogy az OpenAI-alapú keresőmotor jelentősebb részesedést fog szerezni a Google-lal szemben. A júniusi negyedévre vonatkozó előrejelzés a vártnál jobb bevételt jelzett, a felhőalapú tárolási szolgáltatás, az Azure pedig a csúcsot jelentette.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

A McDonald’s bővíti csapatát

Míg a legtöbb cég magasabb számú elbocsátásokat vezetett be, addig a világ legnagyobb gyorséttermi lánca bejelentette, hogy több országban is bővíti csapatát. A McDonald’s Taiwan most 900 főállású alkalmazottat vesz fel, akik 600 kiszolgáló személyzetből és 300 vezetőből állnak. A gyorséttermi lánc sajtóközleményében közölte, hogy főleg olyan fiatalok jelentkezését várják, akik nem rendelkeznek munkatapasztalattal, de szeretnék elkezdeni felnőtt életüket. Emellett viszont olyan kollégák toborzására is sor kerül, akik már jártasabbak a vendéglátás terén, és magasabb pozíciókat is el tudnak foglalni. 

A McDonald’s részvényárfolyama ezen a héten 0,2%-ot visszaesett, míg ebben az évben 12,15%-ot emelkedett. A McDonald’s átlagos brókeri ajánlása (ABR) jelenleg 1,80, egy 1-től 5-ig terjedő skálán (erős vétel és erős eladás), amelyet 23 brókercég tényleges ajánlásai (vétel, tartás, eladás stb.) alapján számoltak ki. Az 1,80-as ABR megközelítőleg az erős vétel és a vétel között van.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A BHP részvényeinek értéke akár a 100 dollárt is elérhetik?

A BHP Group árfolyama lejjebb sodródott az elmúlt néhány hónapban, 43,88 dolláros értékre. Egy alapkezelő cég azonban úgy látja, hogy a bányászati cég papírjainak értéke akár 100 dollárra is emelkedhet a jövőben. A szóban forgó szakértői társulat a Tribeca Investment Partners, akik szerint több évtizedes alul értékelés után a kereslet a dekarbonizált világra jelentősen meg fog nőni. Ezt azzal indokolják, hogy a legtöbb cég kínálati korlátokba ütközött így rohamosan új energia- és ércforrásokat keres termékeikhez, melyek újabb lehetőségeket nyithatnak az olyan cégek számára, mint amilyen a BHP. 

A BHP részvényárfolyama ezen a héten 0,34%-ot korrigált. A BHP részvényesek számára aggodalomra adhat okot, hogy a BHP Group Limited részvényárfolyama az elmúlt hónapban 11%-kal csökkent. Jó látni, hogy a BHP Group az elmúlt tizenkét hónapban 14%-os teljes részvényesi hozammal jutalmazta a részvényeseket. Ez magában foglalja az osztalékot is.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tencent videójátékaira ismét nőtt a kereslet

A kínai technológiai óriás, a Tencent erőteljes növekedésről számolt be videójátékainak értékesítésével kapcsolatban, az első negyedéves eredményében. A szektor 25%-kal, 1,88 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a kínai piacon az összesített játék-bevétel alig 6%-kal 5 milliárd dollárra nőtt. A Tencent ezzel felülmúlta az elemzői várakozásokat az első negyedéves pénzügyi eredményeivel. A vállalat teljes bevétele 21,8 milliárd dollár volt, ami éves szinten 11%-os növekedést jelent. A nettó nyereség ebből 4,9 milliárd dollár, ami éves szinten 27%-os növekedés.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,42%-ot emelkedett. A kínai gazdaság újjáéledéséhez új remények fűződnek. A nulla-COVID politika enyhítésével, valamint a pekingi technológiai szigorítás enyhítésével úgy vélem, hogy a Tencent Holdings a vezető kínai technológiai és szórakoztatóipari konglomerátum minden készen áll a régóta esedékes fordulatra. Ráadásul az olcsó értékelés miatt a Seeking Alpha elemzői véleménye szerint vonzó részvény.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UBS felvette a Credit Suisse egyik vezetőjét

Az UBS Group felvette a Credit Suisse korábbi ausztrál részvénytőke-piaci társulat banki vezetőjét, Tim Usaszt. A sydney-i bankár a svájci hitelezőhöz csatlakozik a részvénytőke-piacok ügyvezető igazgatójaként. Az Indiai Versenybizottság eközben rábólintott a Credit Suisse Group és az UBS Group javasolt egyesülésére. A Credit Suisse és az UBS egyesülése jelentős mérföldkő Indiában, ahol az az UBS tevékenysége elsősorban a brókerszolgáltatásokra, a Credit Suisse pedig a vagyonkezelésre és a befektetési banki szolgáltatásokra összpontosít.

A UBS Group részvényárfolyama ezen a héten 4,93%. Viszont 2006-207-hez képest van hova emelkedni, hiszen akkor 79 CHF körül volt az árfolyam, ma ugyanez 17,97 svájci frank. A svájci UBS Bank 17 milliárd dolláros veszteséget becsült a Credit Suisse folyamatban lévő felvásárlásából az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez kedden benyújtott jelentésében, beleértve az egyesüléssel kapcsolatos peres és szabályozási költségek becsült 4 milliárd dolláros költségét. A UBS a Credit Suisse esetleges összeomlásának „vészhelyzeti körülményei” miatt az ügyletet elsietettnek minősítette.

 


Egyedi részvények:

Megvette már e havi Nutrien részvényét?

The Home Depot a biztos pont az életedben

Egyedi kötvény:

OMV kötvény a kőolaj szerelmeseinek és a biztonságra vágyóknak

Arany:

Arany ára emelkedő trendben mozog

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=g4CjExDjvIo

Szólj hozzá