A Deere&Company piacvezető globális mezőgazdasági vállalat, amely évek óta a Wall Street figyelőlistáján van. A részvények közelmúltbeli árfolyam-gyengülése jó belépési szintet kínálhatnak.

Az üzleti kontextusa azonban viharos volt az elmúlt időszakban, mivel az élelmiszer- és energiaárak, az infláció általában véve megugrott, a központi bankok pedig gyors ütemben emelik és emelték a kamatlábakat. A Deere&Company az elmúlt három évben évente átlagosan 12,5%-kal emelte osztalékfizetését, és az elmúlt két egymást követő évben évente emelte osztalékát.

A Deere&Company kifizetési aránya 17,2%, az osztalékát a nyereség kellőképpen fedezi. A részvénypiaci elemzők arra számítanak, hogy a Deere&Company jövőre részvényenként 26,63 dollárt fog keresni, ami azt jelenti, hogy a vállalat továbbra is képes lesz fedezni a 4,52 dolláros éves osztalékát, 17,0%-os várható jövőbeli kifizetési arány mellett.

A vállalat négy szegmensen keresztül működik. Ezen szegmensek a termelő és precíziós mezőgazdaság, mezőgazdasági kisüzemek és gyep, építőipar és erdőgazdálkodás, valamint pénzügyi szolgáltatások. A Deere 2021-es 13,5%-os nettó jövedelemaránya 532 bázispontos emelkedést tükröz a 2018-as 8,2%-hoz képest, ami a kedvezőbb árképzési környezetnek köszönhető. Arra számítanak, hogy a nettó jövedelemarány 2022-ben 14,2%-ra javul, mivel a vállalat a megnövekedett költségeket áthárítja a vásárlókra.

A Deer&Company részvényárfolyama ezen a héten 4,18%-t esett vissza. A Deere bevételei 18%-kal 44,0 milliárd dollárra nőttek 2021-ben, szemben a 2018-as 37,4 milliárd dollárral. A bevétel növekedést az építőipari és mezőgazdasági gépek iránti erős kereslet vezette. A vállalatnak kedvez a mezőgazdasági gépek átlagon felüli életkora az Egyesült Államokban, a keresletet pedig a mezőgazdasági jövedelmek emelkedése is élénkítette.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!