A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. közölte, hogy azon dolgozik, hogyan válaszoljon az ellátási láncára vonatkozó információk nyilvánosságra hozatalára vonatkozó amerikai kérésre anélkül, hogy érzékeny ügyfél információkat veszélyeztetne.

A TSMC, a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a világ szinte valamennyi kulcsfontosságú chipfejlesztőjének szállít. Köztük az Apple-nek, a Qualcomm-nak, a Broadcom-nak, az Intel-nek, a Sony-nak és az Nvidia-nak. Az amerikai kérés máris komoly aggodalmat váltott ki az iparágban és a nyilvánosságban az üzleti titkok és az üzleti versenyképesség védelme, valamint a vásárlók bizalmára gyakorolt hatás miatt.

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. részvényárfolyama 1,36%-ot korrigált a héten. A tajvani Nemzeti Fejlesztési Tanács minisztere, Kung Ming-hsin felügyeli a Nemzeti Fejlesztési Alapot, amely több mint 6%-os részesedésével a TSMC legnagyobb részvényese. A félvezetőhiány ráadásul a német gazdaság egyik sarokkövét jelentő autóipart is sújtja, amely az e-mobilitásra való átállás miatt már most is jelentős változásokon megy keresztül.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!