A Facebook anyavállalata, a Meta Platforms által birtokolt új szabadalmak teljesen kiszámítható bepillantást engednek a cég számára, hogy kategorizálni tudják a VR eszközöket használó ügyfeleket.

A koncepció szerint a Horizon Worlds a virtuális terében a teljes potenciált elérte, a felhasználók arckifejezésének és egyéb biológiai folyamatainak nyomon követésében. A Meta szerint ez a lépés a reklámozás hatékonyabb kivitelezését eredményezi. A szakértők nem vártak kevesebbet egy olyan cégtől, amelynek fő terméke lényegében az elme kontrolálása, befolyásolása.

A Meta Platforms részvényárfolyama ezen a héten 8,66%-ot esett, a technológiai vállalatok részvényeinek nagyfokú eladása miatt. A vállalat harmadik negyedéves működési eredményei alapján a harmadik negyedévben 2,91 milliárd havi aktív felhasználó látogatta meg a Facebookot, további 670 millió egyedi felhasználó pedig havonta az Instagram és/vagy a WhatsApp felé vette az irányt. Összesítve tehát 3,58 milliárd emberről, vagyis a világ felnőtt lakosságának több mint feléről beszélünk, akik havonta interakcióba lépnek valamelyik Meta tulajdonában lévő eszközzel.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá