Kopernikus részvénykosár

A Mastercard 250 millió dollárt ígér a kisvállalkozások támogatására

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A társaság különféle támogatási formákat szeretne kínálni annak érdekében, hogy a kisebb vállalkozások talpra tudjanak állni.

 

A továbbra is terjedő koronavírus járvány gazdasági következményeinek elkerülése érdekében a Mastercard új kezdeményezést jelentett be a kisvállalkozások támogatására. A kártya óriás kijelentette, hogy 250 millió dollárt vállal az ilyen vállalkozásokat támogató erőfeszítések támogatására, amelyek közül sokan küzdenek a koronavírus ellen és valószínűleg továbbra is ezek a cégek sokat tesznek a védekezésben. Ezen támogatás nagy része Mastercard formájában, azaz virtuális pénz, illetve kártyahasználatban valósul meg, amely erőforrásokat és közvetlen támogatást nyújt. A társaság kiberbiztonsági szolgáltatásokkal is szeretne foglalkozni a személyazonosság-lopás elleni védelmi szolgáltatások nyújtása mellett. Mindkettő három hónapig ingyenes a minősített vállalkozások számára. Mindent összevetve, körülbelül 28 millió vállalkozás jogosult az amerikai kisvállalkozás-adminisztráció által vezetett Paycheck Protection Programra, kihasználva ezeket az ajánlatokat. Továbbá a COVID-19 járvány megelőzése érdekébe 3 intézmény kapott összesen 20 millió dolláros támogatást. A Washingtoni Egyetemről, az Oxfordi Egyetemről és a La Jolla Immunológiai Intézetről van szó, mely szervezeteket a Bill&Melinda Gates Alapítvány mellett a Mastercard is támogatta. Jelenleg nincs széles spektrumú vírusellenes vagy immunterápiás módszer a COVID-19 megelőzésére vagy kezelésére. Ezek a támogatott intézmények a megelőzésen, az ellenszeren és a terjedéscsökkentésen dolgoznak.

A Mastercard vállalat részvényei ezen a héten 16,03%-kot emelkedtek. A Morgan Stanley szerint a Mastercard vállalatba való befektetés hosszútávon megtérül, ugyanis a Mastercard mintegy 50 éve formálja a világ fizetési szokásait, folyamatosan újabb és újabb pénzügyi tranzakciós megoldásokat kínál a piacon.

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!