A Hormel Foods Corporation élelmiszeripari vállalat a héten bejelentette, hogy az igazgatótanács által 2022. március 28-án részvényenként 26 cent értékben engedélyezett negyedéves osztalékot 2022. május 16-án fizetik ki a 2022. április 11-i üzleti záráskor nyilvántartott részvényesek részére.

A Hormel, amelynek székhelye a minnesville-i Austinban van, a hús és más élelmiszeripari termékek egyik legnagyobb feldolgozója és forgalmazója, áruit több mint 80 országban értékesítik. A vállalat a héten tette közzé a 2022-es pénzügyi év első negyedévének eredményjelentését. Az első negyedévben a Hormel rekordszintű, 3 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 24 százalékos növekedést jelent. Az organikus értékesítés 13%-kal nőtt a negyedévben. A bruttó nyereség 89 millió dollárral nőtt a tavalyi évhez képest, ami 20%-os növekedést jelent. A növekedést a hűtött élelmiszerek, a Jennie-O pulykaüzlet és a Planters snack dió üzletág hozzáadásával elért erősödés hozta-nyilatkozta Jacinth Smiley pénzügyi vezető a beszámolóban. 2021 júniusában a Hormel megvásárolta a Planters snack-portfóliót a Kraft Heinz Company-tól.

A Hormel Foods részvényárfolyama ezen a héten 2,13%-ot emelkedett. A 48,86 dolláros, 12 hónapos medián árcél 1,8%-os potenciális emelkedést jelez. A vállalat 846,6 millió dollár készpénzzel és azzal, egyenértékű eszközökkel rendelkezett 2022. január 30-án. A negyedévben a működési tevékenységből származó készpénzállomány 383,7 millió dollárt tett ki. A Hormel Foods Corporation 1928-as részvénytársasággá válása óta megszakítás nélkül rendszeresen fizet negyedévente osztalékot.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!