Az Unilever szerkezetátalakításba kezd Amerikában

Az Unilever 169 alkalmazottat bocsát el New York-i raktáraiban a szépség- és testápolási termékek gyártásával kapcsolatos szélesebb körű változtatások részeként. A New York-i munkaügyi minisztériumhoz benyújtott bejelentés szerint a munkahelyek megszűnése a konglomerátum Long Island-i, Amityville-i és Farmingdale-i üzemeiben fog bekövetkezni. Az elbocsátások többsége 2024. április 5-től lép hatályba. Az Unilever ezzel együtt áthelyezi a gyártást az egyesült államokbeli gyártóhálózatának más helyszíneire. Az Unilever közölte, hogy az érintett munkavállalók más vállalati telephelyeken is jelentkezhetnek állásra.

Az Unilever részvényárfolyama ezen a héten 0,49%-ot emelkedett. Az Unilever ingyenes, nem kizárólagos licencet adott a fagylaltiparnak 12 újratermelési szabadalomra. Ez a kezdeményezés két sikeres kísérleti projektet követ, amelyek célja az utolsó mérföldes fagylaltfagyasztó szekrények optimalizálása volt. Az Unilever döntése, hogy hozzáférést biztosít ezekhez a szabadalmakhoz, átalakíthatja a jégkrémipart, mivel lehetővé teszi a gyártók számára, hogy olyan termékeket alakítsanak át, amelyek a jelenlegi -18°C-os szabványtól eltérően -12°C-os fagyasztási hőmérsékleten is stabilak maradnak. A vállalat arra számít, hogy ez a közös erőfeszítés globális szinten energiahatékonyabb fagyasztószekrényeket eredményez majd.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá