A Wall Street szerint a Nintendo eladása jó ötlet lenne?

A The Financial Times a napokban megjelentetett egy cikket melyben több neves szakértő is kitárgyalta annak előnyeit, ha Japán megválna a Nintendótól. Úgy tűnik, hogy a vezércikket a kiszivárgott Microsoft-dokumentumok váltották ki, amelyek szerint az Xbox vezetője, Phil Spencer úgy véli, karriert meghatározó pillanat lenne, ha a cég megszerezhetné a szeretett játékóriást, a Nintendót. A Nintendo birtokolja a világ legértékesebb szórakoztató szellemi tulajdonát, míg a Microsoft a videójátékipar legnagyobb alkotóit. A szakértők szerint az egyesülés persze igen nehéz lenne, mivel a rivális Sony mindent megtenne ennek elkerülésére. 

A japán Nintendo részvényárfolyama a héten 1,43%-ot korrigált. Egy japán regionális bank hatszoros nyereséget könyvelhet el a Nintendo részvényeire tett korai fogadásokból, és ezzel olyan portfóliót hozott létre, amely már többet ér, mint maga a hitelező. A Kyoto Financial Group, amely a székhelye szerinti ősi templomvárosról kapta a nevét, közel 6 milliárd dollár (903 milliárd jen) értékű részvénypakettel rendelkezik, köszönhetően az évtizedekkel ezelőtt Japán ugyanezen területéről származó startupokba történt befektetéseknek.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá