Az Unilever is elektromos járműveket szeretne

Az Unilever számára kifejezetten fontos a környezettudatosság, iparágának minden területén. A cég ezért bejelentette, hogy elektromos autókkal bővíti szállító járműveinek flottáját. Az első akkumulátoros szállítójármű kulcsfontosságú mérföldkövet jelent a vállalat azon erőfeszítéseiben, hogy csökkentse környezeti lábnyomát a fenntarthatósági törekvésének részeként, és 2039-re elérje a nulla kibocsátást. Az új jármű használata akár 15%-kal is csökkentheti a károsanyag-kibocsátást a hagyományos járművekhez képest.

Az Unilever Plc. részvényárfolyama a héten 2,46%-ot korrigált, míg egy év alatt 16,19%-ot emelkedett. Az Unilever bejelentette, hogy 20 millió eurót fektet be egy új gyártóüzembe Ukrajna Kijev régiójában, hogy támogassa növekvő üzletágát, és bizonyítsa hosszú távú elkötelezettségét az ország iránt. Az építkezés idén kezdődik, a gyár várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá