A Fidelity Funds – Euro Blue Chip Fund célja, hogy hosszú távú tőkenövekedést biztosítson a várhatóan alacsony szintű jövedelem mellett.
  • Az alap legalább 70%-ban a Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) tagországaiban működő blue chip vállalatok részvényeibe fektet be, amelyeknek legalább 70%-a euróban denominált részvény. A GMU jelenleg tizenkilenc tagországgal rendelkezik. Amennyiben a jövőben újabb tagországok csatlakoznak, az alap az ezekbe az országokba irányuló befektetéseket is mérlegelheti.
  • Az alap fő földrajzi térségein, piaci szektorain, iparágain és eszközosztályain kívül is szabadon befektethet.
  • A alap az eszközökbe közvetlenül is befektethet, illetve közvetett módon is szerezhet kitettséget más megfelelő eszközök, többek között származékos eszközök révén. Az alap származékos eszközöket használhat fel annak érdekében, hogy csökkentse a kockázatot vagy a költségeket, illetve hogy —- többek között befektetési célból —- további tőkét vagy jövedelmet képezzen az alap kockázati profiljának megfelelően.

 

Alap pénzneme: EUR
Az alap indulása: 2006.07.03.
ISIN kód: LU0251128657
Nettó eszközérték: 164,07 millió EUR

Kockázati szint: (7-es skálán)            5-ös

 

Mivel a legtöbb alap és instrumentum visszaesést produkált az idei év első felében a koronavírus okozta feszültségek miatt, így nem meglepő, hogy az utóbbi egy év mínuszos (-4,2%), ugyanakkor még mindig jobb eredmény mutat, mint az indexe (-5,5%). A járványidőszak előtt viszont 2019 ősze óta emelkedő volt a trend.

 

(grafikon forrása: markets.ft.com)

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!